Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

28-годишен варненец е в ареста, след като бе спипан с повече от 50 г кокаин и 940 лв. Х. П. е един от задържаните при специализирана полицейска операция, проведена в морската столица. В апартамента на задържания са открити още 0,41 г от същата наркотична субстанция и 3000 лв. Работата по документиране и доказване на извършените престъпления продължава под надзора на прокурор от Окръжната прокуратура във Варна. По случая е образувано досъдебно производство. На Х. П. е повдигнато обвинение.

33-годишния К.И. от Варна, добре известен на варненската полиция и вече осъждан, също осъмна зад решетките с обвинение за притежание на дрога. Той е задържан за това, че е държал 19,50 гр. производно на амафетамин вещество.

В хода на мащабната операция са образувани общо 27 досъдебни производства и 21 бързи полицейски производства. Проверени са общо 7795 лица и 5078 автомобила. Издирени са 11 лица, обявени за общодържавни издирване. Съставени са 851 АУАН и фишове, издадени са 85 предупредителни протокола.