Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Турция ни върна Бенчев, Узун и още 5-има, спипани с Митьо Очите в Истанбул Румяна Арнаудова

Румяна Арнаудова: Те ще бъдат задържани за 24 ч и ще се установява дали са съпричастни към бандата и евентуалното укриване на Димитър Желязков-Митьо Очите

Седемте българи, които бяха задържани в Истанбул заедно с Димитър Желязков-Митьо Очите, късно тази вечер са предадени по административна процедура от турските власти на представители на Министерството на вътрешните работи на България на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от полицията.

Новината потвърди за "24 часа" говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Сред върнатите са общинският съветник на БСП в Бургас Бенчо Бенчев и бившият депутат от ДПС Несрин Узуин.

"Наложени са им полицейски мерки за неотклонение за срок до 24 часа. Те са конвоирани от хотела в Истанбул до ГКПП Капитан Андреево. Ще се установява съпричастността им към организираната престъпна група на Желязков и евентуалното му укриване от тях", добави говорителят на главния прокурор. Арнаудова не изключи и възможността да им бъдат повдигнати обвинения.

Митьо Очите е в турски затвор и чака дело за неговата екстрадиция в България. То може да се прескочи, ако несебърският бос сам пожелае да се върне.

Коментара ()

Вашият коментар