Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Спецсъдът закри делото срещу бандата на Митьо Очите. СНИМКА: Пиер Петров
Спецсъдът закри делото срещу бандата на Митьо Очите. СНИМКА: Пиер Петров

Изненадващо и безпрецедентно съдия Пламен Евгениев закри делото по мерките за неотклонение на петимата, задържани от бандата на Димитър Желязков - Митьо Очите.

Първо такова искане направиха защитниците на обвинените с мотива, че ако делото се гледа публично, какъвто е един от принципите на правосъдието, ще бъдат разгласени интимни тайни от живота им.

Двама прокурори от спецпрокуратура се съгласиха с тях. Без да дава много подробности съдия Евгениев отпрати всички присъстващи от съдебната зала. 

Преди това той провери самоличността на петимата обвинени. Те са Венцислав Христов, Радослав Николов, Йордан Въчев, Иван Найденов и Иван Пишиев. Направи впечатление, че повечето от тях са осъждани и адресите им по лична карта, логично, се водят в Бургас.

Според обвинението бандата на Митьо Очите, която се състои от общо 9 души, е рекетирала печеливши бизнеси по Южното Черноморие. Който собственик на погребална агенция, такси или вендинг автомат не отчитал такса "спокойствие" на групата, бил наказван със заплахи, побоища и палежи.