Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

НАДЕЖДА: Иво Карамански е два пъти републикански шампион по тенис.
НАДЕЖДА: Иво Карамански е два пъти републикански шампион по тенис.

 

"Често сънувам баща си в много важни моменти преди състезание.
Знам, че той ме закриля и ми дава сили", споделя Иво Карамански-младши. 13-годишния младеж е една от надеждите на българския тенис. За последната година е спечелил почти всички елитни състезания в страната ни.
Макар на невръстни години, момчето е отлично запознато както със слуховете за известния си баща, така и с негативите да си наследник на Иво Карамански.
"Знам всичко за баща си още от съвсем малък. В детската градина другите деца не спираха да говорят за него. Казваха, че е лош човек, но не им повярвах", признава Иво. Бъдещият тенисист научава цялата история за смъртта на баща си от майка си, телевизионната водеща Нели Атанасова. Тя е бивша състезателка по художествена гимнастика и е едва на 17 години, когато се влюбва в Карамански. Година и половина след като се ражда Иво, баща му е убит.
"Прецених, че е по-добре да научи от мен какъв е бил баща му, с какво се е занимавал и как е умрял. Знае и за нашите отношения. Иво имаше друго семейство, това не е тайна, и три дъщери от законната си съпруга. Нямаше как да скрия този факт от сина си. Той се познава с дъщерите на Иво, поддържат контакт от малки и така трябва. В началото му беше трудно да разбере защо сестрите му имат друга майка, но вече е голям и е наясно с нещата", казва Нели. Според нея синът й никога не се е ползвал с привилегии за това, че носи името Карамански.
"След смъртта на Иво срещнах много хорска злоба. Заклеймиха ме като жена, родила извънбрачно дете от подземен бос. За съжаление Иво също срещна доста трудности. Порасна без баща, но точно заради това порасна по-бързо", разказва водещата. Самият Иво-младши е прочел всичко, изписано за баща си.
"Липсва ми, разбира се. Съжалявам, че не го познавах и точно затова искам да се гордее с мен", убеден е Иво-младши. В момента той се възстановява от травма, но скоро пак ще е на кортовете.