Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Даниел Янев е пуснат на свобода срещу 500 лв.
Даниел Янев е пуснат на свобода срещу 500 лв.

27-годишният Даниел Янев, който с мерцедеса си помля 7 коли в столичния кв. “Надежда”, е пуснат на свобода срещу 500 лв. Решението е на тричленен състав на Софийския градски съд (СГС) с председател Вера Чочкова и е взето във вторник.

С него магистратите отменят ареста на Янев, наложен му от Софийския районен съд. Делото трябваше да се решава миналия четвъртък, но в последния момент Янев се отказа от адвоката си Радослав Милушев. Така то бе отложено за вчера, когато заседава друг състав на СГС.

Според обвинението около 4,20 ч на 20 юли т.г. младежът не спрял на стоппалка, дал газ и навил волана надясно, за да избяга. “Маневрата била толкова опасна, че само щастливата случайност е спасила живота на полицаите”, прие по-рано районният съдия Николай Урумов.

Катаджиите подгонили младежа с патрулката, но Янев не спрял и в една от улиците на квартала блъснал 7 паркирани коли, спрени от двете страни на пътя. След като полицаите го приклещили, Янев им се заканил: “Ще ви избия! Ще ви уволня, с едно обаждане на Младен Маринов и сте уволнени! Ще пречукам и децата ви!”, твърди обвинението.

Районният съд упрекна прокуратурата, тъй като проба за алкохол на Янев не била взета. Това обаче се оказва един от мотивите на градския съд младият мъж да вкуси свободата, защото според магистратите няма доказателства, че той е бил пиян зад волана. От свидетелските показания по делото става ясно, че Янев е миришел на алкохол.

Самият той каза пред репортери, че е пил бира, преди да се качи зад волана.

Градският съд още е приел е, че на свобода Янев няма да се укрие и че не е опасен за обществото, въпреки че 6 пъти бил наказван с фишове за превишена скорост и минаване на червен светофар. 2 пъти му била вземана и книжката. Срещу него е внесен и обвинителен акт за нанасяне на лека телесна повреда.

Не такава е съдбата на друг шофьор, блъснал с такси 11 коли в София. Иво Нацев бе оставен в ареста от състав на градския съд с председател Андрей Ангелов.