Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ПРОКОПИЙ ПРОКОПИЕВ
ПРОКОПИЙ ПРОКОПИЕВ

Осъденият на 18 г. затвор като член на бандата за отвличания “Наглите” Прокопий Прокопиев-Културиста съди Софийския затвор, тъй като администрацията му взела 40 кутии цигари.

Прокопиев завел делото в Софийския административен съд за това, че е бил подложен на нечовешко отношение. Искането му е съдът да разпореди незабавно връщане на цигарите му.

На 30 април т.г. служители от администрацията на затвора претърсили кухнята и конфискували 70 кутии цигари, 40 от тях били на Прокопиев. Пред съда той казва, че цигарите му били взети незаконно, тъй като според правилата той можел да държи до 50 кутии.

Съдия Десислава Корнезова обаче не установява, че с изземването на цигарите Прокопиев е бил унижен. Освен това съдът приема, че обискът и претърсването са част от правомощията на администрацията на затвора. И заключва, че тя е действала законно. С тези мотиви съдия Корнезова прекратява делото и уточнява, че Прокопиев може да се защити, ако предяви иск за имуществени вреди.

Той е един от 4-мата осъдени по делото на Наглите. В затвора освен него са и Даниел Димитров-Данчо Релето, Ивайло Евтимов-Йожи и Любомир Димитров-Любо Гребеца, който междувременно бе осъден и на доживотен затвор на първа инстанция за 2 убийства.

Четете още:

С 300 000 златни лева родният Рокфелер откупва Южна България в Ньой

Олимпийска шампионка на Норвегия в ски бягането загина при инцидент с джет. Намериха я на остров Санта Хелена