Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Иванов Снимка: Апхив
Иван Иванов Снимка: Апхив

Апартаментът на червения депутат Иван Иванов в Шумен е изгорял почти изцяло. За пожара потвърди пред "24 часа" и самият той.

Народният представител бе предложен за зам.-министър на МВР в правителството на Пламен Орешарски, но тогава излезе информация, че през 90-те години е управлявал шуменския клон на силовата групировка СИК. Той беше уволнен само 3 часа, след като бе назначен на поста. Сега обаче отново е депутат и разказа, че огънят лумнал в нощта срещу 26 юли, когато за щастие семейството му не било в жилището.

Съпругата на Иванов била в София при него, а двете им деца са на село при баба и дядо за ваканцията. На място пристигнали охранители от фирмата, която наблюдава имота, както и пожарникари.

Първоначалната версия е, че искрата е тръгнала от късо съединение в хладилник.

Имам своите подозрения и съмнения, но докато тече следствието не мога да кажа нищо повече, лаконичен бе Иванов. Запитан дали е имал заплахи за живота по-рано, той отговори: "Сложно е за обяснения".

Изгорелият апартамент е около 100 квадрата, строен е преди 7-8 г. По първоначални данни огънят се е самопотушил поради липса на кислород, защото прозорците в цялото жилище са били затворени. Дограмата е от шуменска фирма, не очаквах, че по такъв начин ще мога да им направя реклама, с черно чувство за хумор коментира самият депутат. 

Изгоряло е всичко в жилището му - стени, подове, техника, мебели, повечето покъщнина.

Жилището е застраховано, минал е оценител на щетите, но преди да приключи следствието нищо не може да се предприеме, обясни депутатът. Минималният срок за следствието е 2 месеца.

Четете още:

Тийнейджърът, наръгал връстник заради колаж, се върнал на мястото да си вземе очилата. В деня на инцидента 15-годишния се обадил на другото момче, за да си организират бой

Наш учен разработва невронни мрежи за детектиране на фейк-нюз