Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Петима българи, сред които и едно 11-месечно бебе, бяха тежко ранени при катастрофа в германския град Щаде край Хамбург. Виновен за катастрофата е 20-годишният български шофьор, който загубил контрол над колата си и навлязъл в насрещното движение с висока скорост. Автомобилът е от марката "Фиат" и в него имало петима души, всички са българи.

Бебето не е било завързано с колан. Колата била с холандска регистрация и идвала от централната гара в града. На един десен завой в центъра при мокра настилка шофьорът изгубил контрол над управлението и се врязъл в червено двуместно БМВ, в което пътували двама души от града. Те са ранени леко.

.Петимата българи са тежко пострадали, като бебето и един от пътниците са с толкова сериозни наранявания, че се наложило да бъдат извозени с хеликоптер до Хамбург. И двата автомобила са напълно смачкани. Пътят в центъра на Щаде бе затворен за над два часа, докато бъдат откарани с линейки в околните болници всички пострадали и се разчистят останките от катастрофата.

Пет линейки и два хеликоптера са участвали в спасителната операция, поясни говорител на местната полиция. "Цяло чудо е, че никой не бе заклещен в ламарините на автомобилите, които бяха напълно смачкани от удара", коментира говорителят на полицията. Инцидентът е станал в неделя в късния следобед и засега се води разследване как точно е станала катастрофата.