Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Васил Цолов КАДЪР: bTV
Васил Цолов КАДЪР: bTV

Няма пострадали при пожара в т.нар. „Царски конюшни” в центъра на София рано тази сутрин, но на старите сгради са нанесени сериозни щети. Това каза пред bTV  журналисти кметът на столичния район „Оборище” Васил Цолов.

По думите му „инцидентът с подпалването на сградите” е станал около 3:30 часа, като той се въздържа от коментар дали става дума за умишлен палеж.

8 екипа и 30 пожарникари са участвали в акцията по гасенето на пожара, съобщи Маринчо Маринов - дежурен смяна в ГД ПБЗН. Не изключва и версията палежът да е умишлен.

Пострадали са сградите от вътрешната част на комплекса, както и тези, които са към улица „Панайот Волов”. Има паднали покриви.

„По-скоро мен ме притеснява частта от покривите и сградите, които са открити – във връзка с откриването на учебната година, която може би е след месец и половина, но този месец и половина ще се изтъркаля много бързо”, коментира Цолов. Учениците от Първа английска гимназия и разположеното в сградата й основно училище трябва да минават точно покрай пострадалите сгради.

Именно заради това още от понеделник започва процедура по обезопасяването им. Собствениците ще бъдат призовани да укрепят сградите.