Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Сидеров потвърди за физическия сблъсък с Касабов  СНИМКИ: Румяна Тонева
Сидеров потвърди за физическия сблъсък с Касабов СНИМКИ: Румяна Тонева

Да си търси друга група. Какво прави тук, като не признава ръководството. Това заяви пред журналисти лидерът на "Атака" и шеф на депутатите от "Обединени патриоти" Волен Сидеров за разпрата му с народния представител от НФСБ Валентин Касабов.

Вчера Касабов обяви в кулоарите на парламента, че депутатите от НФСБ вече не чувствали Сидеров като шеф на групата. По-рано днес стана ясно, че между двамата е възникнала физическа и словесна разпра. Касабов отказа коментар пред медиите, но Сидеров потвърди за случката.

"Разпрата стана точно за това, че го попитах какво правиш тук, след като не признаваш никой, колегите не признаваш. Последваха обиди. Няма да ги повтарям, защото са нецензурни. За мен това е човек, който не може да се владее и затова не трябва да стои в тази група", заяви Сидеров. Той определи Касабов като "неадекватен" и отдаде поведението му на това, че бил изнервен.

"Значи аз мога точно за пет секунди да го бутна и той ще бъде в състояние на нокаут, но не искам, защото според мен той е болен човек. И аз с болни хора ще си сложа грях на душата, ако тръгна да му отговарям както трябва. От моя страна нищо не може да последва. Мисля, че Касабов трябва да излезе от групата - да си търси друга или лекари", допълни Сидеров на въпрос дали би ударил Касабов.

"Говори някакви неща, че аз не съм бил председател на групата, а аз съм и съм избран включително и от него. Аз и юридически, и всякак съм председател на тази група. Но да говори по този начин. Аз го приемам не като самостоятелно лице, а като на Валери Симеонов. Той няма капацитета да говори така. През него говори Симеонов, и когато той излезе тук и обвини премиера в лобизъм - нямаше извинение, нямаше дърпане назад. Вчера видяхте, че премиерът говори, че държавата е дала 2 млн. и нещо, за да се водят тези дела, че не можем да бъдем абсолютно по никакъв начин обвинени за спасяването на редници, сержанти и прочие. Въпреки това Касабов си продължава да си лее и Валери Симеонов чрез него. Сега като го питате Симеонов ще каже - ама аз не съм го казал. Да, ти не си го казал, но твоето второ аз, повелителят на татарите е казал", каза още Сидеров.

Пред журналисти Сидеров поясни, че не е получил извинение, но очаква такова и то от всички, защото думите на Касабов засегнали не само него, но и ГЕРБ.

"Ние сме коалиционни партньори. Когато сме стиснали ръка аз съм точен. Не излизам да казвам тези са лобисти, ония са лобисти, патриотите са лобисти, само г-н Валери Симеонов е чист. Няма такъв чист светец, който да сочи другите. Както е казал Исус Христос в Евангелието за блудниците: който смята, че е безгрешен - първи да хвърли камъка. И никой не е хвърлил камъка", отсече лидерът на "Атака".

След случката обаче той очаквал разбирателство. А това означавало стъпка назад, за да могат да се върнат напред, обясни той.

"Аз отговарям, не нападам първи. Аз отговарям и се защитавам. Който смята, че ще ме ползва като изтривалка се лъже дълбоко. Ако някой си въобразява, че Волен сега е в една друга фаза - той е добър и бял, много се лъже. Аз мога да се защитавам", категоричен бе той.

Касабов (в средата) излезе от пленарна зала, за да говори пред журналисти
Касабов (в средата) излезе от пленарна зала, за да говори пред журналисти