Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Анабел (в средата) с приятелките си Кейт Мос и Наоми Кембъл. Официалната версия за смъртта й е инфаркт.
Анабел (в средата) с приятелките си Кейт Мос и Наоми Кембъл. Официалната версия за смъртта й е инфаркт.

 Провокативната приятелка на Кейт Мос изпада в депресия, тъй като не успява да се наложи като автор на детски книги

Бившата съпруга на Натаниъл Ротшилд Анабел Нилсън бе намерена мъртва в имението си в Лондон. Полицаите веднага отхвърлят възможността да става дума за насилствена смърт, но по медиите се изказват съмнения, че може да е самоубийство. Според патолозите обаче официалната причина за смъртта е инфаркт. А Анабел е едва на 49 години.

Моделката е

имала множество проблеми,

но винаги е успявала да ги преодолее и да намери ново поприще. Още на 16 години тя е пристрастена към хероина и се подлага на сериозна терапия, за да се справи с проблема си. След това отново има моменти, в които употребява опияняващи съставки и периоди, в които успява да се контролира. Но през 2013 г. пада от кон по време на езда и е с тежко счупване в таза и гърба. Възстановява се, но признава пред медиите, че вечно изпитва силни болки, затова всекидневно приема медикаменти. Според някои нейни близки тя се пристрастява към хапчетата и става все по-зависима от тях, което я води към края.

Според Daily Mail

манекенката изпада в тежка депресия,

след като детските книги, които пише, претърпяват неуспех. В тях тя описва своето собствено трудно детство и как е преодолявала проблемите - дислексия и хиперактивност. Екстравагантната дама, известна със скандални връзки и злоупотреба с наркотици, решава да се посвети на писателска кариера, но в нея не постига успеха, който навремето е жънела по модните подиуми. Провал е и един друг проект, по който работи - благотворително издание, за което й помагат много звезди, сред които самите Кайли Миноуг и Пол Маккартни. Според нейни близки това напълно я съкрушава, защото тя наистина е вярвала, че ще стане световноизвестна писателка и дори е планирала по нейните книги да се правят филми.

Според друга теория големият удар, от който Анабел така и не се възстановява, е самоубийството на дизайнера Алекзандър Маккуин през 2010 г., който е един от най-близките й. Вярва се, че тя е последният човек, с когото той е говорил, преди да се реши на фаталното действие. През 2015 г. Нилсън разкрива в свое интервю за Daily Mail, че освен огромна болка от загубата на своя приятел, чувства и огромна вина, че не е разпознала опасното му състояние и не го е спряла. Тя признава: "Той беше мой брат, мой любим, моята сродна душа. Дори често ме наричаха госпожа Маккуин. Той беше всичко за мен." Нилсън дори твърди, че дизайнерът й е предложил да сключат брак, но тя му е отказала и винаги след това е

съжалявала за решението си

Анабел значи много за Маккуин. Приживе той често я определя като своя муза и държи тя да получава ангажименти в ревютата му. Много близка на Нилсън е и Кейт Мос. Двете се определят като сестри и винаги се подкрепят една друга. Мос дори доброволно рекламира книгите на Анабел, но дори нейната помощ не е достатъчна поредицата да стане успешна.

Всъщност Нилсън винаги е имала доста известни приятели и роднини. Била е съпруга на Натаниъл Ротшилд - наследник на една от най-могъщите фамилии в света и на състояние от 500 милиона паунда. Двамата се женят през 1994 г., но бракът им продължава едва няколко години. Според неофициална информация

Анабел е получила баснословна сума

при раздялата срещу условието да се откаже от името Ротшилд и да подпише документ за пълна поверителност за живота си с богатия наследник. Самата Анабел също е с важно потекло - баба й е втора братовчедка на самата Елизабет II, а майка й - маркиза.

Така че Нилсън никога не е страдала от липса на възможности и връзки.

Според някои Анабел иска да избяга от това цял живот да живее в сянката на някой друг. Тя не понася да е просто "бившата съпруга на Ротшилд", "приятелката на Кейт Мос" и "музата на Маккуин". Мечтае да създаде нещо свое, с което да покори света. Затова и започва да пише книги, но така и не намира удовлетворение. През 2016 г. тя дори отива да живее в Тексас в търсене на още повече възможности, но животът в САЩ никак не й допада и се връща в Лондон. Депресията обаче се превръща в неин неизменен спътник.

Някои изразяват и теорията, че Анабел цял живот е била нейна жертва. Причината за това се крие още в тийнейджърските й години, когато момичето става жертва на луд насилник. Ужасяващата история се развива в Австралия, където Анабел е на пътешествие със свои приятелки. Тя е заловена от престъпник, който впоследствие се оказва убиец на случайни жени, завързана е за дърво и е бита с камшик. За щастие успява да избяга. Раните й са толкова тежки, че се налагат няколко пластични операции преди тя да се възстанови напълно. Но всъщност възстановяването й е едва на физично ниво, защото психически Анабел така и не преодолява шока. Тогава

момичето посяга към хероина,

а по-късно признава, че години наред е мислела за самоубийство.

Последното официално появяване на Анабел в обществото е в началото на юли на сватбата на бившия й любим лорд Едуард Спенсър-Чърчил. Тогава тя е в компанията на Кейт Мос и според присъстващи двете изглеждат в доста приповдигнато състояние на духа. Никой дори за секунда не предполага, че Анабел скоро няма да е жива.

Четете още:

Никола Дафинов, лагерник в Ловеч: Убиваха от бой с тояги, труповете - в клозета, а после на прасетата

България тръгва на битка с фалшивите новини