Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Александра Фулара бе в неизвестност от 30 юни, на 21 юли бе открита обесена.
Александра Фулара бе в неизвестност от 30 юни, на 21 юли бе открита обесена.

41-годишната Александра Фулара избрала бор зад хотела, в който отседнала, и увиснала на клон

Прокуратурата в Белско-Бяла чака информация от България

С цикламено сатенено коланче се е обесила 41-годишната полякиня Александра Фулара, открита мъртва на 21 юли в горичка край Поморие, разкриха източници на “24 часа”.

Най-вероятно коланът е бил част от роклята, с която е била облечена летовничката, изчезнала на 30 юни.

Примката около

шията ожулила

тъканите и

стигнала до

шийните

прешлени,

разкриха запознати. По тялото няма други травми, нито следи от насилие, категоричен е съдебният лекар д-р Косьо Янков, извършил аутопсията. Опитният патоанатом потвърди, че от характерната татуировка на рамото на Александра нямало и следа.

Тялото било леко, тъй като костната система на жената била фина, а високите температури и ветровете го изсушили. Лицето било скелетирано, а косата - опадала. Част от клона, на който жената увиснала, бил счупен, когато е открит трупът, казаха разследващи.

Полякинята бе намерена от полицаи на 20-ия ден след изчезването ѝ при поредния обход в гората около хотела, където Александра отседнала със семейството си.

До мястото водел черен път, по който се стига до морето. Избраният от полякинята бор бил на около 20-ина метра навътре в гората.

Жената явно се е скрила, за да сложи край на живота си. По всичко личи, че е била решена да го направи, коментират разследващи. Те признават, че заради вида на тялото разпознаване от неин близък едва ли ще е възможно. В специализираната лаборатория на полицията в Бургас обаче е

изпратен зъб

за изготвяне

на ДНК профил

Очаква се пробата да бъде готова във вторник.

Имало обаче достатъчно други белези за идентификация. Зъбната формула на 41-годишната жена била буквално като пръстов отпечатък - брой липсващи зъби, непораснал мъдрец във венеца, керамични коронки, а захапката била характерна, разкриват осведомени.

Под роклята треньорката по карате била с характерен черен бански с дантели, които наподобявали ръчно плетиво.

Няколко дни след мистериозното изчезване нейни сънародници призоваха за помощ в социалните мрежи, а случаят бе отразен в полски медии.

Александра Фулара пристигнала на почивка в България на 26 юни заедно със съпруга си Бартоломей и двете им деца - момче, на 16 г., и 8-годишно момиченце.

На 30 юни около 17 ч казала на мъжа си, че ще излезе да се разходи. Била облечена с рокля до коляното и джапанки. Нито една от камерите на хотела и съседния почивен комплекс не е засякла излизането на полякинята, затова криминалисти предполагаха, че тя може да е скочила от терасата на хотелската стая, която е на първия етаж.

По време на издирването полицаи провериха десетки квартири и хотели в Поморие, а съпругът ѝ бе извикан за повторен разпит в България. Пред разследващите той твърдял, че между двамата не е имало скандал, а почивката им преминавала съвсем нормално.

Бартоломей и синът му често гледали мачове от световното в лоби бара на хотела. Той бил по-разговорлив от жена си, казват от персонала.

“Все се надявахме, че може просто да е изчезнала някъде или с някого заради семейни проблеми. Допускахме и че се е удавила, защото в морето имаше мъртво вълнение, а тя като спортистка може да реши, че няма опасност за нея”, казват работещи в поморийския хотел.

Прокуратурата в Белско-Бяла чака резултатите от аутопсията, съобщи полският сайт “Виадомошчи”. Според предварителните констатации, направени в присъствието на съдебен лекар, жената се е самоубила, а в смъртта няма намеса на трети лица.

“Опитваме се да установим какво се е случило.

Очакваме

информация

от българските

следователи.

Разследване за

изчезването се

водеше и в

Полша

В момента случаят се разглежда от окръжната прокуратура Белско-Бяла Полудне. От наша гледна точка ключовата информация ще дойде от България, която трябва да потвърди дали трупът наистина принадлежи на Александра Фулара”, казва пред “Виадомошчи” говорителят на окръжната прокуратура в Белско-Бяла Яцек Бода.

По информация на полския сайт по случая работили както полската прокуратура, така и полицията на местно и национално ниво, които си сътрудничат със своите чуждестранни колеги. Посолството на Полша в София е уведомено и е в постоянен контакт с полицията.

Говорителката на българското външно министерство Цветелина Радева обяви, че тялото е откарано за аутопсия. Съпругът на изчезналата Бартоломей Фулара публикува във фейсбук редица снимки на жена си с надежда те да помогнат за откриването ѝ.

На едната Александра е с роклята, с която била видяна за последен път в деня на изчезването си. Бартоломей пусна и снимка на татуировката на жена си на дясното ѝ рамо. Тя е черно-бяла и изобразява седяща жена с крила на фона на 3-4 лилави, розови и сини пеперуди.

Александра Фулара е родена в южното полско село Гочалковице. Посещавала гимназия в близкия град Чеховице-Джеджице. Със съпруга ѝ се заселват в Биелско-Бяла, където са активни членове на местната карате общност, разказва полският в. “Газета вроцлавска”. Изданието подчертава, че Александра Фулара не е треньор по карате, а само тренирала често.