Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мъжът, помел с такси 11 коли в София, карал без книжка 24 години Иво Нацев разговаря с адвоката си в съда. Снимки: Йордан Симеонов

"От 1994 г. карам кола, нямам книжка. Виновен съм!", каза Иво Нацев, който на 19 юли т.г. в столичния квартал "Надежда" с такси помете 11 коли. 

Той бе изправен пред Софийския районен съд по искане на прокуратурата, която настоява мъжът да бъде задържан за постоянно.

Нацев не е таксиметров шофьор, качил се в жълтата кола, която била на дъщеря му. Било необходимо да закара автомобила на ремонт, тъй като бил развален.

Според обвинението Нацев първо ударил отзад рено, минал на червен светофар и последователно се блъснал в 10 други коли, като накрая таксито му спряло в микробус. Той бягал от полицейски патрул. След сблъсъка с микробуса Нацев вече бил хванат от полицаите и те го поканили да даде кръв и урина, за да се провери пил ли е преди това. Нацев отказал и ударил единия от униформените в гърдите. Изкрещял да го оставят намира.

Свидетелка, която карала блъснатото от Нацев рено, разказала, че мъжът лъхал на алкохол. Експертизата, за това дали е бил пиян, все още не е готова, стана ясно в съда.

"Спуках гума. Какво да направя, случва се", защити се Нацев и отрече да е посягал на полицай.

Според съдия Николай Урумов обаче доказателства за това, че той е предизвикал тежкия инцидент има. Заради това и заради поведението му след случката, магистратът го остави зад решетките. Няма данни той някога да се явявал на изпити за шофьор.

Съдията посочи още, че има данни прокуратурата да повдигне обвинения на Нацев и за хулиганство, и за каране в нетрезво състояние.

Коментара ()

Вашият коментар