Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иво Нацев се оправда, че блъснал 11 коли заради спукана гума.
Иво Нацев се оправда, че блъснал 11 коли заради спукана гума.

Син на охранител, блъснал 7 автомобила, плаши полицаи с Младен Маринов и уволнение

Мъжът, който преди дни помете с такси 11 коли в София, карал автомобил от 1994 г., без да има шофьорска книжка. Той дори не бил минавал курс.

Признанието направи самият Иво Нацев в Софийския районен съд, където в неделя се решаваше дали да остане в ареста.

Нацев не е

таксиджия,

качил се в жълтата кола, която била на дъщеря му. Трябвало да я закара на ремонт, защото била развалена.

СЪДИЯ НИКОЛАЙ УРУМОВ
СЪДИЯ НИКОЛАЙ УРУМОВ
Според обвинението на 19 юли край столичния бул. “Рожен” пишман шофьорът блъснал отзад рено, след това минал на червено и помел още 10 други коли. Накрая таксито му спряло, забивайки се в микробус. Мъжът бягал от полицейски патрул, който тръгнал след него по сигнал на униформен, който не бил на смяна. След сблъсъка с микробуса Нацев бил хванат от полицаи, които поискали от него да даде кръв и урина за алкохолна проба. Той обаче отказал и ударил единия от полицаите в гърдите. Изкрещял да го оставят на мира. Експертизата дали Нацев е бил пиян все още не е готова.

“Спуках гума. Какво да направя, случва се”, обясни той пред съда и отрече да е посягал на униформен. Съдия Николай Урумов не му повярва и го остави зад решетките.

Същата съдба споходи и 27-годишния Даниел Янев. Той помля с мерцедеса си 7 коли в столичния кв. “Надежда” 24 часа след Иво Нацев.

Около 4,20 ч младежът не спрял на стоппалка, дал газ и навил волана надясно, за да избяга. “Маневрата била толкова опасна, че само щастливата случайност е спасила живота на полицаите”, каза съдията.

Катаджиите го подгонили с патрулката, но Янев не спрял и в една от улиците на квартала блъснал 7 паркирани коли, спрени от двете страни на пътя. След като полицаите го приклещили, Янев им се заканил: “Ще ви избия!

Ще ви уволня,

с едно обаждане

на Младен

Маринов

и сте уволнени! Ще пречукам и децата ви!”. Той също като Нацев отказал да бъде тестван за алкохол, въпреки че миришел на бира. Съдия Урумов упрекна обвинението, тъй като наблюдаващият прокурор не заставил Янев да бъде изследван принудително.

“Пих бира! Съжалявам”, каза пред репортери младият мъж.

Той не е осъждан, но 6 пъти бил наказван с фишове за превишена скорост и минаване на червен светофар. 2 пъти му била вземана и книжката.

Запознати обясниха, че Янев имал кураж да заплаши полицаите с главния секретар на МВР Младен Маринов, защото баща му Илиян Янев работил в Главна дирекция “Охрана” към Министерството на правосъдието.

Даниел Янев, който блъсна 7 коли, призна, че се качил в мерцедеса си, след като пил бира.
Даниел Янев, който блъсна 7 коли, призна, че се качил в мерцедеса си, след като пил бира.