Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ГДБОП разби нелегална фабрика за цигари в Карнобат близо до жп гарата. Цехът се помещавал в приватизираната стара мандра и е зареждал камиони с голямо количество папироси.

Засега няма данни кой е организирал производството и на какви марки цигари. Знае се само, че по документи сградата се водела на сина на кмета на Карнобат Георги Димитров - Иван, но той я е отдал под наем и няма нищо общо със случая.

"Отдадена е под наем, има си официален договор и си плаща данъците. Това, че някой е решил да прави нещо нередно в нея, да си носи отговорността", коментира от чужбина пред "Местен 24 часа" кметът на Карнобат Георги Димитров.

Той е в отпуска от седмица, но бил запознат с последните събития в мандрата. Тя била отдавна приватизирана, но след като станал кмет през 2007 г. Димитров я прехвърлил на сина си, който преди 4 години започнал бизнес с дървени въглища в големия цех, но после се отказал.

"За да не бъдем одумвани от обществеността - аз като кмет, той като мой син, че замърсява околната среда, помещенията бяха отдадени под наем. Но какво се случва вътре, не е наша отговорност", заяви Димитров.

От ОД на МВР Бургас не коментираха акцията на антимафиотите. Според запознати обаче имало вече арестувани и обиски на различни адреси. Сред задържаните не е синът на карнобатския кмет, който само бил разпитан и показал цялата документация по отдаване на помещенията.

Ден преди акцията в Карнобат до Слънчев бряг бе задържан и после освободен пловдивският транспортен бос Илиян Шаханов с двамата си гардове. В микробус, собственост на фирмата му "Детелина Дрита" ЕООД, бяха открити голямо количество цигари без бандерол. Дали има връзка обаче между двата случая никой засега не потвърждава.