Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пуснаха 22-годишния Мариян Ганев на свобода срещу 3000 лв.

Разследват го и за наркоразпространение заедно с брат му Даниел

Приятели на младите надежди в борбата: Пушеха само марихуана

Скандален двойствен живот са водили младите надежди на родната борба Мариян и Даниел Ганеви от Сливен. Денем братята охранявали скъпи автомобили на голям паркинг в Слънчев бряг, а нощем нападали чужди летовници по крайбрежните алеи и брутално ги обирали. Не им се налагало да проявяват кой знае каква сила, за да респектират и без това солидно наквасените жертви. Освен това 22-годишният Мариян Ганев и по-малкият му брат Даниел, на 20 г., били в завидна физическа форма.

Още от деца двамата проявявали интерес към спорта. В родния си град Сливен те завършили спортното училище "Димитър Рохов". Веднага след това записали висше образование в Националната спортна академия в столицата. Съученици на момчетата са в шок от тяхното задържане. По думите им младежите никога не са били отличници, но и никой не е изисквал това от тях. Талантът им бил в борбата, а на по-големия брат всички възлагали огромни надежди.

"Мариян беше спортна натура още от дете - разказва съученичка на Мариян пред "168 часа". - Мечтаеше да стане част от националния отбор, а оттам всъщност бяха говорили с треньора му, че имат интерес към него. Казваше, че ако започне да се състезава за тях, няма да работи нищо друго, а само това. Споделяше, че не му стигат много парите, които взема от спорта."

По думите на момичето младежът никога не е проявявал агресия към своите съученици. Той дори избягвал да влиза и в кавги с тях. Бил отдаден изцяло на борбата и говорел само и единствено за това. В момента Мариян е републикански шампион с куп отличия. Предстояло му и влизане в националния отбор. След издънките на Слънчака обаче това едва ли ще се случи, коментират хора от спортните среди. Едва 20-годишен, брат му Даниел вече е спечелил над 50 медала на вътрешни състезания. Мариян има победи и на международни турнири. Поредния златен медал грабва в края на юни на първенство в Ловеч. След като печели още една титла за Армейски спортен клуб по борба - Сливен, шампионът отпрашва към морето. Заедно с него към Слънчев бряг тръгва и брат му Даниел.

"Имаха нужда от тези пари - разказва съученичката на Мариян. - В Сливен не знам да са работили нещо, но и двамата братя чакаха с нетърпение лятото. Знам, че вече за втора година щяха да го изкарат на Слънчев бряг. През първата работа им предложи техен приятел. Те заминаха и останаха много доволни. Споделяха, че са се прибрали с доста пари."

Мариян и Даниел започват работа като охрана на един от големите паркинги в курорта. Оказва се, че денем братята борци стриктно изпълнявали задълженията си, но нощем давали воля на мутренските си пориви, които вълнуват младите спортни надежди от града на Сините камъни. Към тях се присъединил и 19-годишният Николай Бабачев от пловдивското село Бенковски. Той не е борец и това личи по физиката му, която коренно се различава от тази на Ганеви. Нещо повече - от 11-годишен Николай страда от диабет тип 1, на инсулин е, но това, както отбелязва несебърският съдия Петър Петров по време на делото за мярката му за неотклонение, не му пречи да участва в грабежите.

На 15 юни, още незавършил средното си образование, Николай пристига в Слънчев бряг, за да кара курсове за крупие. Той е успял да си намери работа в игрална зала, стопанисвана от бургаска фирма. Бабачев и братята борци се познават от миналото лято, когато се срещат в голям хипермаркет в Слънчев бряг. Николай зареждал витрините, а братята борци били доставчици. Сближават се още тогава, но дружбата им укрепва това лято покрай среднощните удари, които тримата планират и започват да реализират.

В малките часове на 2 юли, още недочакала първата си заплата на морето, бандата напада 23-годишен скандинавец на една от крайбрежните алеи. С помощта на няколко юмрука биячите го "респектират" и отмъкват скъпия му мобилен телефон. На 7 юли борците и крупието атакуват млада жена. Жертвата е 28-годишна молдовка, издебната на алеята зад хотел "Поморие". Бъдещите национали не проявяват излишно кавалерство. Нанасят няколко удара по летовничката, преди да й вземат марковия телефон.

Кой нападнали и обрали на следващия ден борците и техният приятел, четете в печатното издание на "168 часа".

Четете още:

Борците-охранители от Слънчев бряг нападали и жени и деца

Хванаха трима борци, обирали чужденци в Слънчев бряг

Единият от задържаните за грабежите в Слънчев бряг работел като крупие, страдал от диабет