Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Авторката
Снимка: Авторката

19-годишният Николай Бабаков, задържан заедно с двамата братя борци от Сливен Мариян и Даниел Ганеви, страдал от тежка форма на диабет. Това разкри в съдебната зала в Несебър неговият служебен защитник адвокат Виктор Паскалев и поиска по-лека мярка за неотклонение. Съдия Петър Петров обаче все още не се е произнесъл.

"Искрено съжалявам. Повече не бих се занимавал с подобно нещо", каза пред съда 19-годишният Николай, който е родом от пловдивското село Бенковски.

Той завършил средното си образование на 15 юни тази година и веднага заминал за Слънчев бряг, където си намерил работа като крупие. Познавал се с братята от Сливен от миналото лято, когато отново работел в курорта.

"Не знам как точно стана. Не знам защо го направих. Парите, които получавах, не бяха малко", каза Николай.

Според показанията на братята борци той бил по-активният по време на грабежите. Според адвокатът на 19-годишния младеж обаче това било по-скоро защитна теза, за която липсвали доказателства.

Веднага след като съдът се произнесе дали оставя 19-годишния Николай в ареста, ще започне делото за мярката на бореца Даниел Ганев. И за двамата прокуратурата иска да останат в ареста.