Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мариян Ганев спечелил златен медал на първенство в Ловеч през юни, т.г. Снимка: sliven-sport.com
Мариян Ганев спечелил златен медал на първенство в Ловеч през юни, т.г. Снимка: sliven-sport.com

Десетина дни преди грабежите 22-годишният Мариян Ганев от Сливен спечелил злато за отбора си  

Тримата борци, задържани за среднощни грабежи в Слънчев бряг, за чийто арести "24 часа" пръв съобщи още вчера, са нападали и жени и деца.

Това става ясно от информация на полицията, според която братята Мариян /22 г/ и Даниел /20 г./ Ганеви от Сливен и 19-годишният Николай Б. от пловдивското село Бенковски, се разследват за четири грабежа. Престъпните деяния на тримата обаче вероятно са повече и тепърва ще бъдат присъединени към материалите, които вече са предадени в районната прокуратура в Несебър.

Уличните грабежи са осъществени от 2 до 8 юли, а пострадалите са чужденци, сред които млада жена и две момчета на 9 и 15 г.

През деня тримата борци работели като охранители на паркинги в курорта, но вечер нападали подпийнали летовници. Задържани са след спецакция на криминалисти от Несебър и столичната дирекция на полицията, след като са прегледани десетки видеозаписи, обходени са различни маршрути в морския курорт.

В крайна сметка около 4 часа сутринта на 11 юли белезниците щракват около ръцете на братята от Сливен и аверът им Николай. Борците са сгащени на крайбрежната алея до хотел "Дюн".

От полицията са категорични, че срещу тримата има достатъчно доказателства, уличаващи ги в извършените престъпления.

В малките часове на 2 юли борците нападнали 23-годишен турист и отнели скъп мобилен телефон. На 7 юли гардовете атакували 28-годишна молдовка на алеята зад хотел "Поморие". Те не се посвенили да ударят няколко пъти младата жена преди да й вземат скъпия телефон.

На следващия ден групата извършила два грабежа, почти един след друг. На алея между хотел "Виктория Палас" и хотел "Палас"със сила отнели от 18- годишен английски турист мобилен телефон , лични документи и  30 лв. После на съседна алея нападнали 15-годишно германче и 9-годишния му приятел и задигнали телефоните им, лични документи, 30 лв. и 5 евро.

Тримата мъже направили пълни самопризнания, а при претърсване на квартира, ползвана от двамата братя Ганеви в комплекс Амадеус са намерени и иззети около 10  амфетамин,200 грама  канабис, електронна портативна везна, множество полиетиленови пликчета и осем мобилни телефона , някои от които ограбени от чуждестранни туристи, отседнали в Слънчев бряг.

По случаите са проведените множество процесуално-следствени действия, сред коиторазпити на свидетели, разпознавания и др.

Тримата са привлечени в качеството на обвиняеми, като им е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража". Работата по случаите продължава от служители на Районно управление Несебър.

Няколко седмици преди арестите Мариян Ганев завоюва златен медал за АСК Сливен от Държавното лично-отборно първенство по борба за мъже, свободен стил в Ловеч в средата на юни, т.г., отбелязва тогава sliven-sport.com.