Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Доналд Тръмп стресира партньорите си, намеквайки, че трансатлантическите клишета не го интересуват и че сиренето е с пари.
Доналд Тръмп стресира партньорите си, намеквайки, че трансатлантическите клишета не го интересуват и че сиренето е с пари.

Когато на една маса седнат бивш шеф на КГБ (ФСБ)и US милиардер и се здрависат с приятелско смигване, могат да се очакват смайващи размествания на глобалната шахматна дъска.

Характерно за Доналд Тръмп е, че не робува на клишета от миналото. Той не е типичен партиен продукт, каквито бяха Джордж Буш-баща и син или Бил Клинтън и Барак Обама, които още от прохождането си в политиката знаят, че

Русия е враг N1

и цялата им лексика се крепеше именно на тази идеология.

За разлика от тях Тръмп гледа Русия през съвсем други очила. За него тя е преди всичко необятен пазар с огромни възможности да възстанови американската икономика. И докато предшествениците му се надпреварваха да й лепят всякакви етикети,

европейските компании

тихомълком се настаняваха на пазара й.

През това време американските фирми, сковани от клишетата на Студената война,

не смееха да пристъпят там

Затова в Хелзинки една от основните цели на Тръмп бе да започне диалог с Путин, да установи такива отношения, че да могат да си звъннат по телефона по всяко време.

След което да отпушат пътя на щатските компании към руския пазар, срещу което вероятно Путин от враг ще се превърне във важен партньор на САЩ на международната сцена.

Тръмп има всички основания да е раздразнен от ЕС, тъй като много европейски концерни пренебрегнаха санкциите

срещу Москва и изнесоха производствата си в Русия, за да не загубят огромния пазар. Срещата на френския президент Еманюел Макрон с Путин само официализира тази тенденция. Договорът между Германия и Русия за "Северен поток" също трасира пътя на немския бизнес към Москва. Логиката на Тръмп е следната - ако всички печелят там, а само САЩ не се възползват от това, значи, че им е отредена ролята на глупаците

Всъщност Тръмп за разлика от предшествениците си прозря, че зад риториката за Империята на злото Европа и Китай правят бизнес с Русия, а САЩ стоят настрана и губят.

Защо на Тръмп не му пука как изглежда отстрани, четете в хартиеното издание.

Четете още:

Путин надхитри Тръмп в Хелзинки

Единствената цел на Тръмп е да спечели втори мандат

С ръкостискане и приятелско намигване Тръмп и Путин обявиха края на новата Студена война. СНИМКИ: РОЙТЕРС
С ръкостискане и приятелско намигване Тръмп и Путин обявиха края на новата Студена война. СНИМКИ: РОЙТЕРС