Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Над 5 тона нелегален алкохол иззет за ден по Черноморието СНИМКА: Агенция "Митници"

Митническите проверки за нелегален алкохол в активния туристически сезон по Черноморието продължават. Само за ден са иззети 5133 литра етилов алкохол в рамките на активните проверки срещу нерегламентираните производство и търговия с акцизни стоки.

Най-голямото количество е открито при проверка в село в община Аксаково, в която са взели участие митническа мобилна група и служители на митниците Столична и Варна, както и полицейски служители от Икономическа полиция Варна. В помощни постройки на частен имот митническите служители установяват общо 3859 литра спиртни напитки с алкохолно съдържание между 45 и 60% vol.

В същия ден, при две проверки на друго населено място на същата община, са открити още 1140 литра. В избено помещение под жилищната сграда, митническите служители открили 7 пластмасови бидона с вместимост по 100 литра, пълни догоре с общо 700 литра жълт на цвят етилов алкохол и алкохолен градус между 42 и 55 градуса, установени със сертифициран денситометър. При втората проверка, отново в частен имот, са конфискувани още 440 литра етилов алкохол без документи по ЗАДС, от които 120 литра с алкохолно съдържание 70% vol и 320 литра със съдържание на алкохол от 45 до 58% vol.

Същият ден, друг екип на митническа мобилна група, при обход на междуградски път в община Поморие открила 134 литра етилов алкохол, разфасован в 2 пластмасови туби и 11 бутилки с етикети от минерална вода с различна вместимост. Жълтият на цвят алкохол е с алкохолен градус 37% vol. Митническите служители намерили алкохола изоставен от крайпътни търговци, които са се подплашили от приближаването на мобилната група и са изоставили стоката си.

Коментара ()

Вашият коментар