Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Красимир Каракачанов СНИМКА: 24 часа/архив
Красимир Каракачанов СНИМКА: 24 часа/архив

“Тази охранителна фирма не е сключвала договор с Народното събрание. То е сключило договор, една година по-рано, с фирмата, която изпълнява проекта за новата зала на парламента. Самата фирма сключва договори със своите подизпълните, включително и с охранителната фирма. Договорът е сключена 21 април м.г. Когато г-жа Петрова не е била абсолютно никой.” Това заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов пред журналисти днес за инцидента със служител на охранителна фирма към строежа в бившия партиен дом. По-рано днес от БСП поскаха заместник социалният министър Султанка Петрова да се оттегли от поста си, тъй като преди години е била сътрудник в охранителната фирма.

“Хубаво е, когато се говори, да се говори с факти. Тази охранителна фирма не е сключвала договор с Народното събрание. То е сключило договор, една година по-рано, с фирмата, която изпълнява проекта за новата зала на парламента. Самата фирма сключва договори със своите подизпълните, включително и с охранителната фирма. Договорът е сключена 21 април м.г. Когато г-жа Петрова не е била абсолютно никой. На 26-и март м.г. минаха парламентарните избори и тя не беше избрана за депутат. На 4-май стъпи новото правителство, а тя е стъпила в длъжност или на 12-и или на 15-и май. Къде видяхте конфликта на интереси?”, попита Каракачанов.

“БСП явно не са наясно с тези дати, които изредих. Искам да видя първо какво се е случило. Ако инцидентът, който се е случил с това младо момче е по вина на фирмата, би следвало да говорим за някакъв мора, но ако се е случило нещо друго, което не зависи от фримата за каква отговорност говорим тогава”, допълни още той.

По-рано днес вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че няма да подкрепи законопроектът за горивата. Според Каракачанов това решение не би разцепило коалицията, но той подчерта, че този законопроект е подписан от 6-има депутати от НФСБ.

На въпрос защо със Симеонов отново си говорят през медиите, Каракачанов отговори така: И аз не мога да разбера, като си имаме телефоните и можем да си разговаряме по нормален начин, а и горе долу работим на по 200 м един от друг. Истината е, че и аз много често съм бил недоволен от негови действия, поведения или приказки, или от негови депутати, но никога не съм си позволил моето недоволство да го изразявам пред медиите.

“Не мога да ви кажа причината за падането на хеликоптера в Пловдив, защото самият доклад е засекретен. Това е така, защото е предназначен за предварителното разследване, което извършва Окръжна военна прокуратура в Пловдив. След като те направят разследването, ще обявят резултатите”, обясни пък вицепремиерът по повод падналия в Пловдив хеликоптер, където загинаха двама военнослужещи.