Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Откриха тон и половина нелегален алкохол в Аксаково

СНИМКА: Агенция "Митници"

1467 литра нелегален етилов алкохол откриха служители от митническа мобилна група в гараж в Аксаково, съобщиха от агенцията. Проверката е в рамките на засиления контрол срещу нерегламентираното производство и търговия с акцизни стоки в района на Черноморието. Засилените проверки, които започнаха в началото на юли, ще продължат през целия туристически сезон. Проверки се правят и на входовете на курортните комплекси, като на входа се спират колите, които зареждат със стока обектите в района.

Митническата проверка в частния имот в града е извършена на 4-и юли. В гаража са открити пластмасови туби от минерална вода и други съдове от 10 до 55 литра, съдържащи прозрачна и жълта на цвят течност, с мирис на етилов алкохол.

Установено е чрез измерване със сертифициран денситометър, че пластмасовите съдове са пълни с общо 1467 литра етилов алкохол, от които 1125 литра прозрачна течност с алкохолно съдържание 32% vol. 287 литра жълта течност - 48,5% vol., както и 55 литра спирт с алкохолно съдържание 97% vol. За алкохола не са представени документи за произход, обезпечен или платен акциз по Закона за акцизите и данъчните складове.

Нелегалният алкохол е иззет. Взети са проби за лабораторен анализ. След излизане на резултатите от лабораторните експертизи по случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.

Коментара ()

Вашият коментар