Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Хванаха Пирона след кражба в Слънчев бряг, Пачата се измъква Павел Илиев-Пачата е обявен за издирване

Един от най-популярните крадци Иво Иванов-Пирона беше заловен след взломна кражба в Слънчев бряг, а другарят му Павел Илиев-Пачата успя да се измъкне.

Двамата легендарни люлински бандити снощи откраднали номерата на пежо в Бургас. Сложили ги на ауди и тръгнали към магазин за строителна техника в Слънчев бряг. Те разбили касата, когато криминалистите от Главна дирекция "Национална полиция", ОД на МВР-Бургас и РУ-Несебър влезли в дирите им. Те успели да заловят на място Пирона, но Пачата се измъкнал и се издирва. 

Пирона и Пачата са популярни крадци от групата на Иван Ценков-Турчина. Те бяха арестувани заедно с него и Владислав Георгиев-Ади след 2 кражби и грабеж в София на 3 февруари. Тогава бандитите задигат 350 хил. лв. от два офиса в "Овча купел", но ги хващат при опит за грабеж на празна каса. Няколко седмици по-рано пък бандитите откраднали  3000 лв., 800 евро, ки 1968 ваучера за храна, всеки с номинал от 5 лв., на обща стойност 9840 лв от фирма в софийското с. Равно поле. Четиримата не са заловени на място, но са обвинени след 3 седмици.

Делото за кражбата от селото се гледа в районния съд в Елин Пелин, а по процеса за обирите и грабежа в София предстои до дни да се внесе обвинителен акт в съда.