Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

След като Германия на два пъти беше смазана военно от обединените съюзници буквално до степен на пълно изпепеляване, след като беше заставена в продължение на повече от 70 години на пълзи на колене и да се извинява на целия свят за дванайсетгодишният си нацизъм и за провалените си амбиции за Велика Германия, базирана на националсоциализма и на малоумната идея на Хитлер да завладеят света с военна сила, сега възражението е, че Германия не иска да харчи пари за въоръжение и отбрана. Когато Меркел, вероятно изразявайки дълбоко вбитата в немската глава вина поради двете загубени войни, се опитва Германия да не изглежда значителна милитаристична сила и държи военния бюджет на Германия под един разумен минимум, за да не събужда старите милитаристични призраци, другите държави (нейни победителки впрочем), я критикуват, че разчита на американците за своята отбрана. Всъщност американците първоначално след войната поддържат значителен окупационен корпус, превърнат посредством НАТО в отбранителен кордон срещу агресивния Варшавски договор и срещу руснаците.

Този корпус има двояка функция- сдържаща в началото и отбранителна в последния половин век, но и все още съдържа многозначителен подтекст: Германио, внимавай, ние сме все още тука!

От друга страна, уплашени до степен на унизително подмазвачество и угодливост пред суровата политическа коректност, твърдяща че всички германци са прикрити, неизлекувани и непоправими нацисти, Меркел прави и една друга политическа глупост- поканва всички желаещи от Третия свят, подгонени или подстрекавани от неясно какви сили и подбуди извън и независимо от войната в Сирия да дойдат в Германия под претекста, че тя не е нацистка държава и че приема “бежанците” и хората без значение от каква раса са или каква религия изповядват, а на всичкото отгоре, че тя “ще се справи”! Колосална политическа глупост, разбира се, с катастрофални последици не само за Германия, но и за цяла Европа.

Но освен всичките други нелепи икономически или хуманитарни доводи, които тя изтъква, в основата на това решение, което Меркел дори се страхува да артикулира като грешка, е другият, дълбоко втълпен страх у мнозинството германци, че ще изглеждат като расисти, ако се осмелят да заявят, че не желаят в държавата си хора от друга култура, раса или религия, защото те никога няма успешно да се интегрират. Нещо което е вече доказано и напълно очевидно в Европа, точно както успешно беше доказано например, че комунизма никога няма да успее, защото върви против природата и вярванията на хората.

А Меркел, в качеството си на политик, изразява тъкмо това самоубийствено за нейния народ, широко разпространено и погрешно убеждение. Уви, политическата коректност е направила за германците много успешно онова, което е работа на чавките по нашите земи-изпила им е акъла! Това обаче се превръща в потенциално колективно изпиване на целия европейски акъл от левите, политически коректни чавки. Което ефективно съдържа реалната заплаха да сложи край на Европа в съвсем скорошен демографски и културен план, ако нещата решително не се променят. Време разделно?

Коментарът е от фейсбук