Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Промени в закона предвиждат първоначалната регистрация да се прави в частни пунктове.
Промени в закона предвиждат първоначалната регистрация да се прави в частни пунктове.

Вносителите на автомобили - нови и употребявани, ще могат да ги продават директно с регистрационни номера след приемането на новия Закон за пътните превозни средства.

С предложения в него се премахва регистрацията на пътните превозни средства по области. Така номерата на автомобилите вече няма да започват с букви, които посочват града, а ще се състоят от произволна комбинация от цифри и букви. Това дава възможност за регистрация навсякъде в страната, тъй като тя ще става в частни пунктове, а не само в КАТ.

Отпадането на районирането означава, че ако някой жител на столицата си купи кола от провинцията, няма да е нужно да я пререгистрира според местоживеенето си. Така търговците ще могат да сложат номер на колата още преди да са я продали.

Това обаче надали щяло да се случи реално, тъй като те трябва да платят таксата за това и да направят застраховка “Гражданска отговорност”.

Текстове в новия закон предвиждат още колите да имат един талон с чип. Към него обаче ще се издава документ за собственост с данните на притежателя. Без този документ колата няма да може да бъде продавана.