Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Състав на Варненския окръжен съд реши да предаде на холандските власти естонец, издирван чрез европейска заповед за арест за кражби, извършени на територията на кралството. В съдебната зала 30-годишният мъж сам поиска да бъде екстрадиран в Холандия.

Според обвинението на холандските власти на 12 септември 2014-а година, Сандер О. направил опит за влизане с взлом в жилище в Хаюс тер Хейде. При разбиването на едно от стъклата на входната врата се порязал и оставил следи от кръв, но не успял да проникне в къщата. Второто престъпление е извършено през декември същата година в град Баарн. Чрез взлом проникнал в жилище, от което били изнесени различни вещи, открити по-късно в автомобила на собственика на жилище, който също трябвало да бъде откраднат, но крадецът не успял да запали двигателя. Чрез ДНК тестове на откритата кръв при първото престъпление и угарка от цигара при второто престъпление, холандските власти установили самоличността на Сандер.

Според наказателният кодекс на Кралство Нидерландия максималното наказание за подобно престъпление е до 6г. лишаване от свобода. Обявеният за издирване мъж е задържан на 1 юли 2018 г. на летище Варна, докато чакал за полет.