Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

РАЗКРИВАНЕ: "Мамо, аз съм бисексуален, но нищо нередно не съм извършил. Убеден съм, че ще ме приемеш и такъв", казва Кузов.
РАЗКРИВАНЕ: "Мамо, аз съм бисексуален, но нищо нередно не съм извършил. Убеден съм, че ще ме приемеш и такъв", казва Кузов.
ОСЪДЕН условно за педофилия, с гей досие в МВР, та чак склонен към тероризъм. С такава слава се покри напоследък бившият депутат от "Атака" Владимир Кузов. След като разследване на "168 часа" установи, че той е бил регистриран в софийско районно управление в категория "Хомосексуалист", бившият парламентарист бе бомбардиран от всички страни с въпроса наистина ли е гей?
"Не, не съм гей! Казвам го не защото бих се срамувал, ако наистина съм гей, а защото не е вярно. Истината е друга!", категорично отсича Кузов.
И за пръв път в живота си споделя неща, които досега не е знаела дори собствената му майка...

"Не съм педофил, не съм гей. Аз съм бисексуален! На деца никога не съм посягал. Спя с пълнолетни мъже и жени, имам сериозна приятелка, с която живея от 6 години. Имал съм през това време и мимолетни връзки с мъже...", казва Владо Кузов.
"Никога не съм говорил за това, дори собствената ми майка не го знае. Но около мен вече се вдигна достатъчно шум по този въпрос. Най-добре е да си кажа всичко, колкото и да ми е трудно. Край на спекулациите вече", разсъждава бившият парламентарист. На практика той е
първият български политик,
признаващ директно различната си сексуална ориентация. Твърди, че към момента няма никакви политически амбиции и не прави това признание, търсейки дивиденти. Не крие, че е събрал доста горчив опит от политическото си поприще в 40-ото Народно събрание. Признава, че когато е решил да приеме офертата на Волен Сидеров и да стане депутат от "Атака", никога не е очаквал, че един ден истината за сексуалната му ориентация ще излезе наяве. Още повече че "Атака" беше партията, която открито се обявяваше против гейовете.
Кузов не иска да гадае как биха реагирали там, ако знаеха, че в редиците им има бисексуален депутат.
"Не съм мислел за това навремето, влязох в политиката, воден от наивност. Бях телевизионен водещ, хората звъняха постоянно на пряката линия, оплакваха се, споделяха моята гражданска позиция. Казваха: "Направете нещо!". Реших, че именно законотворците могат да направят нещо. И Волен беше тв водещ. Харесвах начина, по който критикуваше "Атака", привлякоха ме. И отидох при тях, без да мисля за другото", разказва бисексуалният Кузов.
Не се ангажира пряко с мнение
по изследванията, установили, че хомосексуалистите изобилстват в националистическите формации, включително сред офицерите на Хитлер. "Не знам, може би този образ на претендиращи за сила и власт мъже са привлекателни за хомосексуалистите. Или пък просто фактът, че всички са унифицирани, изглеждат еднакви. Така всеки с нестандартна ориентация може да се скрие, да изглежда еднакъв с другите", разсъждава бившият депутат.
Връщайки се назад във времето, той отлично помни момента, в който осъзнал, че е различен.
"Бях на 21 години, бях минал и казармата. Дотогава всичките ми интимни връзки бяха с жени. За пръв път се влюбих доста късно - чак в 9-и клас, в една съученичка. Но тя си харесваше друг, след това напусна класа. Нищо не стана. Правих секс за пръв път в 11-и клас. Бащата на приятелката ми беше летец. До ден днешен помня, че когато отидох у тях да се запозная с родителите й, ми направиха бульонче на прах. Ей, Богу - по това време в България нямаше такива работи, бях впечатлен", припомня си с усмивка Владо Кузов.
С това момиче ходели около година
Разделили се без драми. "Не е било заради някой или някоя, просто така се получи", обяснява бившият депутат.
След завършване на средно образование той отива в казармата. Твърди, че и там не е поглеждал мъже. "Нищо необикновено не ми се е случвало там", категоричен е Кузов.
След като отбил военната си служба, пеенето станало негова основна професия. Започнали концерти, турнета. Владо още пази спомени и снимки с някои от най-известните български народни изпълнители. Точно тогава сексуалният му живот претърпява рязък завой.

"Случи се на едно турне. На пръв поглед нищо не предвещаваше, че ще стане така. След края на концерта с един от танцьорите се качвахме заедно по стълбите, само двамата. И в един момент той ме прегърна и ме целуна", припомня си Владо Кузов.
Осъзнава, че най-нормалната реакция за хетеросексуален мъж, какъвто до момента той е бил, е да шамароса яко "нежния нахалник". Бъдещият депутат от "Атака" обаче не реагирал така. "Не само че не го шамаросах, но дори
осъзнах, че ми хареса
Дадох си сметка, че харесвам това момче. И каквото имаше да се случи, се случи", смутено прави признание Владо Кузов.

Дали защото е бил много влюбен, но Кузов пропуска една важна подробност. Именно в същата година - 1987, когато той си хваща първото гадже-мъж, бившето 10 РПУ в СДВР му прави регистрация на хомосексуалист! Така Кузов влиза в полицеската категория "обратен", в която се води до ден днешен в архивите на МВР. Нещо, за което "168 часа" вече писа и което разбуни цялото ни общество. Защото е незаконно, противоконституционно и би трябвало отдавна да е унищожено.
"Нямам никаква идея кой ме е регистрирал. Никой от ансамбъла не разбра за мен и това момче. Не сме парадирали с връзката си, пазехме се доста старателно. Та по това време Наказателният кодекс криминализираше хомосексуални връзки! Бяхме изключително внимателни. Но явно някой ме е наклеветил", разсъждава бисексуалният бивш политик. Категорично изключва възможността
гаджето му да го е натопило
"Абсурд, не беше такъв човек! Ние наистина държахме един на друг! Знам, че по това време имаше гейове, който слухтяха само за да топят пред милицията криещи се гейове. Но той не беше такъв!", убеден е Владо Кузов.
Не смята и че може би гаджето му е отмъстило, когато са се разделили.
"Не, няма начин. Скъсахме не защото искахме, а защото такива бяха обстоятелствата. Той замина в друг град. Ако бяхме продължили връзката си, щеше да се разбере, рискувахме прекалено много", разказва Владо Кузов. Признава, че все пак в живота му е имало и горчиви спомени заради хомосексуални връзки.
"Имаше един популярен лекар. Доста ми беше навит. Като видя, че няма да стане, се озлоби. Започна да ми прави големи гадости."
След първата си хомосексуална връзка бившият депутат от "Атака" навлиза в света на гей общността. Твърди, че не е ходил по партита и оргиите, за които днес разказват някои представители на тези среди. Но споделя, че е имал доста интересни интимни връзки с хора,
които са популярни и днес

"Спал съм с големи бизнесмени, известни футболисти от грандове от "А" група, известни и към момента телевизионни водещи, артисти, певци, танцьори. Не ходех по купоните, но познавах хората с хомосексуални наклонности, такива неща по онова време скрити не можеше да останат", разказва Владо Кузов.
Твърди, че с бивши или настоящи политици сексуални контакти не е имал, но за сметка на това "меките китки" в политиката си се знаели.
"Когато станах депутат, в 40-ото Народно събрание имаше 12 депутати-хомосексуалисти. За мъже говорим, жените не ги знам. Но с мъжете си се знаем. Те знаеха за мен и знаеха, че аз знам за тях. Това бяха хора от всички парламентарни групи. Когато избухна скалъпеният скандал за педофилия около мен, тези хора първи се отдръпнаха, опасяваха се покрай разследването около мен да не лъснат като хомосексуалисти и те", припомня си бившият вече депутат от "Атака".
Днес Кузов се присмива на "скритите хомосексуалисти" във властта.
"И аз се криех, защото виждах, че обществото ни не е готово да приеме такива хора. Но пътят на България в Европейския съюз е и време това да престане да бъде срамна тема", надява се Кузов.
Категорично отрича твърдението
че хомосексуалистите били по-зависими и затова нямали място в политиката. Наскоро, при негово участие в предаване на Люба Кулезич, бившият съветник на Тодор Живков Костадин Чакъров даде като пример "Кеймбриджката петорка" - случаят, при който руснаците разбиват британското разузнаване по гей линия. "Това са пълни глупости! Ако един човек е зависим, той ще си е зависим винаги, без значение на сексуалната ориентация. Нима един женен хетеросексуален министър не е зависим, ако го сгащят с малолетна проститутка!", пита Владо Кузов.
Допълва, че той самият никога не е бил зависим.
"Когато през 2005 г. един бизнесмен дойде и ми предложи пари, за да гласувам за правителството на БСП, ДПС и НДСВ, отказах. Тогава някои хора от БСП ми казаха: "Ние знаем за теб някои неща и ако не подкрепиш кабинета, ще ги кажем." Въпреки заплахите, не подкрепих кабинета. Вярно, тогава не знаех, че съм регистриран като хомосексуалист, разбрах го чак след като започна делото срещу мен. Но ми мина през главата мисълта, че
може би ще ме изнудват заради това
- все пак хомосексуални политици има и в БСП, а, както вече казах, ние си знаем кой какъв е".
Почти десетина години той е основен певец в предизборните кампании на левицата, обикаля с Георги Първанов страната.
"Когато избухна скандала около мен, един гей депутат от БСП, който после стана евродепутат, пръв престана да ми говори", припомня си Кузов.
Не може точно да каже защо спи и с мъже, след като не се гнуси от жените.
"Ами не знам, така се е получило. Никога не ми е минавало през ума да ходя на терапии. Имах случай, в който живеех с една жена, но спях и с мъже, а тя не знаеше. Осъзнах, че това не е добър вариант. Затова от сегашната ми приятелка не съм крил нищо. Тя знае какъв съм и ме приема такъв. Живеем заедно, дори е виждала мой интимен партньор, с когото имах връзка, докато съм с нея. Приятелката ми каза, че за нея няма проблем", споделя бившият депутат. Убеден е, че той и любимата му са приели тази полигамност и тя няма да ги раздели.
"Имал съм мимолетни връзки с мъже през тези 6 години, през които съм с нея. Но
винаги се връщам при приятелката си
За деца не искам да говоря отсега. Каквото ни е писано да се случи - това. Важното е, че сме заедно и се обичаме и уважаваме", разказва Владо.
Съвестно му е, че чак сега майка му ще научи, че е бисексуален. Преди време "168 часа" разговаря с майката на Кузов и тя съвсем искрено се възхищаваше на приятелката му. "Да, те двете са много близки. Но майка ми е страхотен човек, знае, че нищо лошо не съм направил. Знае, че живея според правилата. Убеден съм, че ще ме приеме и такъв, бисексуален. Така съм се родил, не мисля, че това е някакъв грях", надява се бившият депутат.
Твърди, че не е пробвал с мъже просто така, от любопитство. "Има хора, които смятат, че трябва от всичко да опитат в този живот. Аз не съм от тях. Никога не бих посегнал на дете, никога не бих убил, никога не бих се облякъл с рокля! Но не можеш да лъжеш себе си, когато виждаш, че не гледаш на даден мъж просто като на приятел", обяснява Кузов.

 

Садо-мазо
Никога не би опитал садо-мазо секс, независимо с кой от двата пола, категоричен е Кузов.
"Веднъж един шофьор ми предлагаше такива гадости, че ме е срам да говоря. Трябва да знаете, че в хомосредите колкото по-беден и нищожен е някой, толкова е по-извратен. Това, което го гледате по филмите, че най-богатите са с най-извратена сексуална фантазия, изобщо не е вярно. Те си имат пари, могат да си поръчат когото поискат. Долу, в тинята е най-опасно", обяснява бившият депутат. Категоричен е, че като цяло жените са по-разкрепостени в секса, но мъжете са по-злобни и отмъстителни, когато аферата приключи.

 

 

Педофили
Владо Кузов не отбягва и темата за педофилите. Смята, че трябва да има строги закони и се присмива на условната присъда, която той самият получи.
"Е, ако бях наистина педофил, щях ли да съм осъден условно! Това за мен е най-гнусното нещо на света! Да посегнеш на дете, е отвратително престъпление. Преди си мислех, че такива хора трябва да ги кастрират. Но когато ми лепнаха присъда за нещо, което не съм извършил, не знам какво да кажа. Как да искаш сурови наказания, когато виждаш, че невинни хора са осъждани и им е лепнато клеймо за цял живот!", чуди се Кузов.
В момента той води дело срещу България в Европейския съд по правата на човека в Страсбург. "България е най-осъжданата страна там! Не е ли време някой по върховете да се замисли!", пита риторично бившият депутат.

 


В тайния списък
Засега Кузов все още не смята да съди и МВР заради противоконституционната категория "Хомосексуалист", в която е регистриран. "Ще изчакам проверката. Нека да видим как се е получило това. Много искам да знам и кой ме е регистрирал, кой е подал сигнала. И кой не е изчистил това, щом като спрямо мен други разследвания няма - както личи от същия документ. За мен е важно и колко още други хора са в някакви подобни категории. Това ли ни е демокрацията?", обобщава обявилият се първи път като бисексуален бивш депутат.

ЛЮБОВНИ ТРЕПЕТИ: По време на концерти млад танцьор целунал за пръв път певеца Кузов.
ЛЮБОВНИ ТРЕПЕТИ: По време на концерти млад танцьор целунал за пръв път певеца Кузов.
СЛАВА: Владо Кузов заедно с народния певец Костадин Гугов.
СЛАВА: Владо Кузов заедно с народния певец Костадин Гугов.
АЛЕНО: Кузов бил основен певец в кампаниите на БСП.
АЛЕНО: Кузов бил основен певец в кампаниите на БСП.