Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Сапунджиев дойде в съда сам СНИМКА: Ваньо Стоилов
Георги Сапунджиев дойде в съда сам СНИМКА: Ваньо Стоилов

Окръжната прокуратура в Стара Загора внесе днес следобед протест срещу определението на Старозагорския окръжен съд, с което днес по-рано бе постановено предсрочното условно освобождаване от затвора на Георги Сапунджиев. 

Мъжът уби с джипа си в пешеходната зона на Стара Загора 4-годишния Паоло на 2 юни 2014 г. Заради това той бе осъден на 6 години лишаване от свобода. Тъй като законът му позволява, Сапунджиев сам поиска от съда да бъде пуснат от затвора условно предсрочно точно една година, 10 месеца и 10 дни преди да е изтекло наказанието му. Съдът се съгласи, като му наложи през това време той да се среща всеки ден с пробационен служител. Прокуратурата обаче не изчака 7-дневния срок, а веднага протестира пред Апелативния съд в Пловдив.

Също днес стана ясно, че почернените родители на убитото дете Красимира и Иван Иванови не са страна по това дело и нямат юридически инструменти, с които да му повлияят. Красимира коментира днес пред медиите, че затова не са виновни нито Сапунджиев, нито съдът, а законът и поиска той да бъде променен.