Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Премиерът Бойко Борисов СНИМКА: Архив
Премиерът Бойко Борисов СНИМКА: Архив

ДАИ не може да контролира ефективно транспорта, видя се през годините. При никое правителство. Това каза премиерът Бойко Борисов след среща с превозвачи, най-вече от автобусния бранш.

Сутринта те изкараха автобуси на протест пред храм-паметника "Александър Невски", но по-късно го отмениха след разговор с премиера в Министерския съвет.  На  срещата Борисов е разпоредил на един от вносителите на проектозакона за Българска автомобилна камара да го изтегли. По повод предложението ДАИ (не стана ясно дали има предвид Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" - б. а.) да отиде в КАТ Борисов заяви - седнете, изговорете го, наложете го, защото и за тях ще е добре. Думите му бяха към депутатите, както и към представителите на бранша.

"Така че изтегляте законопроекта, сядате в спокойна обстановка всички заинтересовани страни и го довеждате дотам секторът да бъде успокоен, дисциплиниран", поръча Борисов. Той поиска на 100% ефективен контрол и без никаква лобистка линия, "по която да ни упрекват". През годините той работел с превозвачите и са си имали доверие. "По никакъв начин не бих го нарушил,", заяви той.

Част от бранша скочи срещу законопроекта, който прехвърля част от правомощията на "Автомобилна администрация" на камарата, която ще бъде създадена. "Изключително съм недоволен с прокарваната линия министерството на транспорта да има съвещателин глас. Първо аз не бих го допеснал. Принципалът и отговорникът за този сектор е министърът на транспорта. Лицензите се издават там", каза премиерът. Той предложи, ако все пак се реши да се създаде камара,  в нея "да бъдат разделени камионите от рейсовете".