Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Рецидивистът Борислав Иванов, който е осъден за кражби и блудства на общо 13 години зад решетките, е избягалият от затворническото общежитие в Ловеч. Бил преместен на по-лек режим преди дни

Затворникът, който избяга, докато беше на работа в Ловеч тази сутрин, е бил преместен на по-лек режим в началото на юни. Така отговори на въпрос на "24 часа" заместник-правосъдният министър Николай Проданов.

Той обясни, че избягалият е рецидивистът Борислав Ангелов Иванов, на 48 години. Той бил осъден за кражби и блудства на общо 13 години затвор. Присъдата е влязла в сила през 2011 г.

7 години Иванов е бил на строг режим преди да бъде преместен в затворническо общежитие от открит тип към затвор в Ловеч.

Почнал работа като чистач на хале в бившото месопреработвателно предприятие "Сердика". Там работил с още четирима затворници, а обектът не е бил охраняван. Наглеждал ги един служител на фирмата, която ги наела. Именно той подал сигнала около 10.30 тази сутрин, че Иванов го няма. 

"Искам да уточня, че не става дума за бягство, както в случая с Колев и Пелов, които избягаха от Централния софийски затвор, а за отклоняване докато Иванов е бил на работа", натърти Проданов.

Той уточни, че в момента има 802 затворници, които работят на външни неохраняеми обекти. 

Четете още:

Ким Филби открива най-великия актьор в шпионажа

Илиана Раева скочи в защита на Славея, която обиди майките на деца с увреждания: Долу ръцете от дъщеря ми!