Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

 Тим Милър чака присъдата на серийния убиец от Магистралата към ада в щата, в който има смъртно наказание. 

 Маниакът правел секс с момичетата, след което ги убивал и изправял труповете им до дърво в нефтено поле.

71-годишният строителен предприемач Тим Милър знае кой е маниакът, убил 16-годишната му дъщеря преди повече от 30 г., пише в. "Гардиън".

Лаура изчезва през септември 1984 г. в северната част на окръг Галвестън, Тексас, когато отива да се обади на гаджето си от телефонна будка на съседната бензиностанция, след като семейството се е преместило в нова къща в Лийг Сити и все още няма телефон. Градчето се намира между Хюстън и Галвестън, около магистрала I-45. През годините този път е спечелил мрачния прякор “Магистрала към ада”, защото се смята, че точно там са отвлечени, изнасилени или убити най-малко 30 жени от 70-те до началото на 2000-та година. Става дума за свързани помежду си серийни убийства, което носи мрачната слава на района като Бермудския триъгълник на насилие и сексуални набези.

През последните години са арестувани заподозрени. Но много случаи още остават неразкрити, вкл. смъртта на Лаура Милър. Първоначално разследващите смятат, че момичето се е самоубило или избягало, защото е страдало от депресия, тревожност и е имала припадъци.

Месеци преди да изчезне Лаура, на 4 април 1984 г. семейство от Лийг Сити вижда как кучето им си играе с човешки череп. Разследващите установяват, че домашният любимец го е намерил в близкото до Магистралата към ада нефтено поле Калдър Роуд и е на изчезналата след използване на същата телефонна будка като Лаура сервитьорка Хайди Фей. Жената е била пребита до смърт с тъп предмет.

Две години преди това момчета с колела намират в нефтеното поле нов труп на жена, подпрян на дърво, близо до мястото, където е открито тялото на Фей. Жертвата е Джейн До, изчезнала няколко седмици преди това и разстреляна.

Тогава полицията се натъква и на скелета на Лаура Милър. Поради изминалото време съдебният експерт не може да открие истинската причина за смъртта на дъщерята на Милър. Както другите две тела, и трупът на Лаура стои, подпрян на едно дърво, обърнат към небето. Това навежда разследващите на извода, че маниакът обича да се връща на това място, за да се възхищава от работата си.

Милър започна да дебне на полето. Той чака там нощем с пистолет, пие и пуши в тъмното, в очакване да дойде убиецът на Лаура. В нефтеното поле е открит и четвърти труп на жена.

Милър наема целия парцел срещу $10 на година, убеден, че там някъде, в глината, е заровена уликата кой е убиецът на дъщеря му. Организира доброволци, за да изровят земята с трактори и претърсят езерото, за да открият доказателства.

По онова време полицията подозира Робърт Абел, пенсиониран инженер от НАСА, чието ранчо е точно до полето на убийствата. Бившата му съпруга заявява пред следователите, че понякога той бил ужасно жесток с конете си. През 1993 г. ФБР обискира дома му, но не открива доказателства за връзката му с убийствата.

Милър провежда собствено проучване и с още 200 души проверява ранчото на Абел без заповед за претърсване и разрешение, но също без резултат. Бащата на трагично загиналата Лаура започва да се измъчва от мисълта, че инженерът не е виновен. Той се помирява с него няколко години преди Абел да умре, смазан от влак, докато седи с АТВ-то си на тв прелез.

Мистериозните престъпления продължават. През април 1997 г. 12-годишната Лаура Смитър изчезва по време на разходка до дома на приятелката си. Тялото й е открито по-късно в езеро в Пасадина. Четири месеца по-късно 17-годишната Джесика Каин изчезва и колата й е намерена празна край магистрала I-45. Хората се чудят дали убиецът е същият или се е появил нов.

През 2010 г. Милър започва да подозира друг човек - бившия си съсед Клайд Хедрик. Мъжът е в затвора за странен инцидент в същата година, когато е убита Лаура. Той е бил красив танцьор, преди да се разболее от рак на челюстта. Една нощ през юли 1984 г. в нощен клуб се запознава с 29-годишната Елън Бийсън. Двамата си тръгват заедно. На следващия ден жената не отива на работа.

Когато полицията го разпитва, Хедрик твърди, че Елън Бийсън се е удавила, когато се къпали, а той се изплашил да не бъде обвинен за убийство и скрил тялото й в паниката си. Съдебният лекар стига до заключението, че причината за смъртта на Бийсън е неизвестна и Хедрик е осъден на една година затвор само за това, че е правил секс с трупа й.

Близо 30 години по-късно следователите провеждат друго разследване на тялото на Бийсън и откриват, че тя е била убита и умряла вследствие на травма на главата си от удар с тъп предмет. Хедрик е арестуван за убийството чак през 2013 г.

Малко преди съдебния процес трима затворници, с които е бил в килия, казват пред прокуратурата, че пред тях Хедрик не само е признал, че е убил Бийсън с крак, но също че е убил Хайди Фей и Лаура Милър, с която правил секс преди това. В крайна сметка той е осъден на 20 години затвор за непредумишлено убийство на Бийсън поради липса на доказателства за умисъл.

Тим Милър присъства на всяко съдебно заседание, втренчен в Хедрик, за да "спечели състезанието". Той знае за него повече от всеки друг. Знае, че е имал травмиращо детство.

Бащата на Хедрик отива в затвора и осиновителят му се гаврел с Клайд, братята и сестрите му "физически, емоционално и сексуално". Но престъпникът, който излежава присъда в затвора в Тексас, продължава да отрича каквото и да било участие в смъртта на Лаура и другите жени. "Съпругата, дъщеря ми и приятелите ми все още идват да ме виждат, за да дадат малко морална подкрепа и се молят скоро да се върна у дома", казва пред "Гардиън" Хедрик.

"Милър твърдеше, че много хора са убили дъщеря му. Аз съм четвъртият. Всички сме виновни за нейната смърт!", казва Хедрик от затвора пред "Гардиън". Той обвинява злочестия баща, че страда от натрапчива необходимост да доказва вина и че го преследва.

Ще открие ли Милър убиеца на дъщеря си? Тим Милър казва пред "Гардиън", че просто иска Хедрик да признае вината си за серийните убийства на жени в петролното поле. Той е купил на заподозрения Библия и е подчертал в нея пасажи за прошка. Твърди, че възнамерява да му я даде, ако има възможност. Но Клайд Хедрик едва ли ще си признае, тъй като може да бъде осъден на смърт по законите в Тексас. Милър е готов да му даде пълен имунитет срещу признание и установяване на самоличността на други жертви.

"Има само едно нещо, по-лошо от това да убият детето ти", казва Милър пред "Хюстън Прес". - И това е да знаеш, че то е мъртво там някъде и никога да не можеш да му кажеш: "Довиждане!" – казва бащата на Лаура, който след 30 години е много близо до разкриването на неразгаданото престъпление.

Още четете: 

Невиждана суматоха от "мутренските" години - Маджо си сменя паспорта в МВР

Учен доказа: Можем да възкръснем до 8 часа след смъртта