Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иво Стаменов издъхна във ВМА, след като стреляха по него на 18 декември м.г. в София.
Иво Стаменов издъхна във ВМА, след като стреляха по него на 18 декември м.г. в София.

Не е ясно дали бизнесменът, арестуван за ДДС измами, е имал отношения с него

Задържаният шеф на фирмата за млечни продукти “Елена” Стефан Василев, който е обвинен за данъчни престъпления, е чут да коментира убийството на началника на отдел “Фискален контрол” в НАП Иво Стаменов в СРС, научи “24 часа” от сигурни източници.

Репликите на Василев са уловени, след като Стаменов бе прострелян на столичната ул. “Дунав” в личния си джип БМВ Х3 през декември м.г. Лекарите във ВМА се бориха за живота на данъчния, но въпреки това на 12 януари той издъхна.

Кой е гърмял по Стаменов, засега не е ясно. Тепърва разследващи ще установяват и какви са били отношенията между него и Василев.

Един от претърсените адреси по време на операцията, проведена на 4 и 5 юни
Един от претърсените адреси по време на операцията, проведена на 4 и 5 юни
Бизнесменът е обвинен, че като шеф на група за данъчни измами е укрил 900 хил. лв. от ДДС за 4 месеца. Сумата обаче може да нарасне, казват прокурори.

Той бе задържан на 4 юни при акция на спецпрокуратурата и ГДБОП. Според обвинението в бандата на Василев влизат и още 2-ма.

Антимафиотите са претърсили над 20 адреса в Русе, Велико Търново, Пазарджик, Търговище и София. Ролята на Василев била да обезпечи регистрацията на фирми бушони на подставени лица. Това ставало чрез документи за дейност, която реално не била извършена, незаконно бил приспадан и данъчен кредит. В четвъртък апелативният спецсъд потвърди ареста на Василев.

Близки до разследването разказаха, че Василев, чийто адрес по лична карта се води във Велико Търново, бил във война с разстреляния в началото на т.г. в София бизнесмен Петър Христов. Той бе собственик на млекопреработвателното предприятие “Лактима”.

В понеделник спецпрокуратурата ще повдигне обвинения и на лица, уличени като помагачи на Василев в данъчните афери.