Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКИ: Румяна Тонева
СНИМКИ: Румяна Тонева

Яко млатене си спретнаха затворници в общежитието в Кремиковци под възгласи на шумна публика и пред очите на зам.-министъра на правосъдието проф. Николай Проданов.

Сцените с атлетичните тела на пандизчии в схватка не са част от лоша дисциплина зад решетките, а от шестия боксов турнир, провел се под девиза "С ръкавица срещу наркотиците и агресията" в Кремиковци. 

 

Мачовете се организираха от Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" и Българската федерация по бокс. 

Убийци, побойници и крадци премериха сили в над 10 срещи. На ринга едни срещу други се изправиха лишени от свобода от София, Варна, Ловеч, Плевен и Стара Загора. 

Първо място спечели отборът на затворници от Стара Загора. На следващите 2 места се класираха отборите на лишени от свобода от София и Варна. За най-техничен играч бе награден Григор Едуард - бивш републикански шампион по бокс от затвора в Стара Загора, който лежи за убийство.   

За музиката в киносалона на затвора, който бе превърнат в боксов ринг, се грижеше убиецът Радослав Давидков, който през 2014 г. закла жена си с макетно ножче.

Във видеото, заснето от фоторепортера на "24 часа" Румяна Тонева, говори затворникът Александър Куртев от Софийския затвор, който лежи за кражба на кола. Той спечели своя мач на ринга. Мечтата му е да излезе час по-скоро на свобода и да напусне България.