Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Зам.-шефът на Софийския затвор вече уволнен Зам.-министър Николай Проданов СНИМКА: Румяна Тонева/Архив

Зам.-шефът на Софийския затвор Анатолий Борисов е вече уволнен от поста си, съобщи проф. Николай Проданов - зам.-министър на правосъдието - и уточни, че вчера Цецка Цачева е подписала заповедта за най-тежкото дисциплинарно наказание за Борисов.

То се дължи на дисциплинарни проверки след бягството на Владимир Пелов и Радослав Колев от Софийския затвор.

Преди дни в интервю за "24 часа" Проданов каза, че Борисов е издавал устни заповеди, които нарушавали правилата в затвора. Той беше подведен под отговорност и за бягството на двамата престъпници.

Засега 14 служители на затвора са наказани с порицание, но по думите на Проданов уволнение ще има и за един от тях - надзирател, който от страх не е успял да спре бегълците.

"Чистачката Христина Александрова продължава да си работи в затвора", отвърна шеговито Проданов на въпрос какво се случва с нея, която бе обявена за герой заради смелостта си да подгони Пелов и Колев.

Зам.-министърът на правосъдието беше в затворническото общежитие в Кремиковци, където се проведе турнир по бокс между затворници от цялата страна под девиза "С ръкавица срещу наркотиците и агресията".

Кой затворник спечели най-много медали и как свършиха мачовете между лишените от свобода, очаквайте снимки и видео в 24chasa.bg.

Коментара ()

Вашият коментар