Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Плакатът на кампанията на "Алтернатива за Германия"
Плакатът на кампанията на "Алтернатива за Германия"

“Алтернатива за Германия” започна кампания заради случая, пита “Колко мъка още може да понесем?”

Осем младежи от български произход са изнасилили 13-годишно момиче на 21 април в германския град Фелберт. Заради разследването и за да запази момичето от медийния интерес, прокуратурата пазила тайна за случая до 12 юни. Тогава обаче обяви, че издирва в чужбина, включително и в България, двама от общо осемте извършители. Останалите са в ареста.

Всички момчета ходят в едно и също училище във Фелберт.

Във фаталния следобед на 21 април те били на плуване в местния басейн. Там била и 13-годишната им жертва със свои приятелки. Момчетата, които според местните в града са роми, започнали да притесняват момичето още в басейна. Те я издебнали, когато си тръгва, устроили ѝ засада в близката горичка, през която минавал пътят ѝ, и я нападнали. Това, според прокуратурата, е ясен знак, че престъплението им е планирано предварително и напълно осъзнато.

Завлекли я навътре в гората и там двама я изнасилвали, докато другите снимали с телефоните си. По-късно сменили мястото и продължили да я изнасилват.

13-годишното

момиче било

спасено от

случайно

минаваща жена, която видяла, че става нещо съмнително, и буквално изтръгнала момичето от ръцете на насилниците си. Ромите избягали. Те са на възраст между 14 и 16 години и имената им са известни на прокуратурата.

Шестима били арестувани веднага, двама още се издирват. Изчезнали са заедно със семействата си. Телефоните на останалите са иззети, кадрите от гаврите са в прокуратурата. Момчетата са на възраст, на която могат да бъдат съдени.

Момичето е с тежка психическа травма след трагедията.

Новината за осемте “българи”, които са изнасилили 13-годишно момиче, бе поета и от крайната популистка партия “Алтернатива за Германия”. Лидерката ѝ Алис Вайдел публикува въпрос: “Германия, до кога ще издържиш страданията” и изброи последните престъпления, извършени от чужденци в страната.

Друга разтърсила страната криминална новина бе тази за убийството на 15-годишно момиче във Фирзен.

Румънката Юлия бе намушкана до смърт, а бившият ѝ приятел - българин на 17 години, се предаде в полицията. Той все още не е признал дали е извършил убийството. Матю Костов е имал връзка с Юлия, но тя е скъсала с него, тъй като

той постоянно

се замесвал

с наркотици Костов е добре известен на полицията в града. Срещу него има много оплаквания и повдигнати обвинения за търговия с наркотици, шофиране без книжка, побой, кражби, рушене на чуждо имущество, нарушаване на обществения ред.