Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ел Хадж Хасан
Ел Хадж Хасан

Един от двамата подсъдими като помагачи на атентатора, който се взриви през 2012 г. на летището в Бургас, бил спрян в такси край Разград и носил куфар, в който имало секс играчки. Това разказа пред спецсъда жандармерист, който 2 часа след бомбата заедно с колегите си вдигнали стоппалка пред такси с варненски номера.

Мъжът се представил с канадски паспорт, носил бейзболна шапка. Димитър Игнатов не каза дали това е бил Ел Хадж Хасан или Мелиад Фарах, срещу които делото се води задочно, тъй като от 2012 г. са в неизвестност, но според разследването с канадски паспорт у нас се е легитимирал Хасан.

Тогава жандармеристът бил на работа и следял за реда преди мача "Лудогорец" -"Динамо" (Загреб). Получил обаждане от колеги от Бургас да спират съмнителни коли на изходите и входовете на Разград. 

Игнатов обясни, че попитал предполагаемия помагач накъде отива и защо носи в куфара си подобни артикули. Чужденецът отвърнал, че пътува за Румъния, за да се срещне с приятелката си. Секс играчките били за нея. Казал още, че ще напусне България през Русе. 

След този разговор Игнатов и колегите пуснали таксито и пожелали на шофьора и спътника лек път. 

При атентата в Бургас на 18 юли 2012 г. загинаха 6-има, сред които и българинът Мустафа Кьосев.

Мелиад Фара
Мелиад Фара