Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Арестуваха собственик на голяма млечна фирма, укрил 900 хил. лева ДДС за 4 месеца.  За последните 2 години и половина имал оборот от 50 млн. лева.

Специализираната прокуратура е разбила организирана престъпна група за данъчни престъпления, начело на която е бил управител на фирма за млечни продукти във Велико Търново.

Чрез регистрирането на дружества бушони той е успял да осуети плащането на 900 хил. лева ДДС само за четири месеца. Това съобщи зам.-шефката на спецпрокуратурата Даниела Начева. 

Тя допълни, че ръководител на групата е собственикът на голямото млечно предприятие. Начева отказа да го назове поименно. По неофициална информация това е Стефан Василев, собственик на фирмата за производство на млечни продукти "Елена'. 

Само за последните 2 години и половина фирмата имала оборот от 50 млн. лева.

Василев е задържан от специализирания съд, като решението не е окончателно и то може да бъде атакувано в специализирания спецсъд на 14 юни.

Освен него са обвинени още двама души, като единият е на свобода срещу 50 хил. лева гаранция. Акцията се е провела на територията на Русе, Търговище, Велико Търново, Пазарджик, като са претърсени 21 имота, 14 от тях в счетоводни къщи и 8 домашни адреса, като на адрес в "Бистрица" в София са били открити схеми, които онагледяват престъпната дейност, каза наблюдаващият прокурор Кирил Пейчинов.

Очаквайте подробности.

Четете още:

17-годишен българин, заподозрян за жестоко убийство на 15-годишна в Германия, се предаде. Имал регистрации за продажба на наркотици, кражби и каране без шофьорска книжка

8 български младежи изнасилили 13-годишна в Германия, снимали с телефоните си. Извършителите на бруталното издевателство са между 14 и 16 години, двама не са заловени

Коментара ()

Вашият коментар