Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Момент от делото срещу Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова и Петко Дюлгеров от 20-ти април т. г. СНИМКА: "24 часа"/Архив
Момент от делото срещу Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова и Петко Дюлгеров от 20-ти април т. г. СНИМКА: "24 часа"/Архив

Бившият кмет на столичния район "Младост" Петко Дюлгеров, който е обвинен за подкуп заедно с Десислава Иванчева, е взел 14 хил. евро от общо 70 хил. евро рушвет, за да спонсорира тв предаване. Това каза прокурорка пред Апелативния спецсъд, който решава дали да пусне на свобода Дюлгеров.

Че парите били за спонсорство ставало ясно от обясненията на бившия кмет, който признава за корупцията в "Младост". Той твърди също така, че част от тях щели да отидат за лечение на едното му око.

Адвокатката на Дюлгеров Марияна Тодорова поиска съдът да отмени задържането му с аргумента, че му предстои трансплантация на роговица, която ако се забави, той може да ослепее.

"Позволете на Дюлгеров да вижда света, децата си и жена си и да бъде пълноценен гражданин", защити го юристката.

Съдът обаче се позова на медицинска експертиза, от която ставало ясно, че операцията на Дюлгеров не е спешна. Това бе и един от мотивите магистратите да не го пуснат от ареста.

Дюлгеров е обвинен като помагач в искането и получаването на подкуп от бизнесмена Александър Ваклин за кметицата Десислава Иванчева.