Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Падналият вертолет Ми-17 СНИМКИ: Евгени Цветков
Падналият вертолет Ми-17 СНИМКИ: Евгени Цветков

Около 500 души на летище Пловдив, които са изпращали свои близки с полети до Лондон и Бергамо, са станали свидетели на падането на вертолета, съобщиха от военноокръжната прокуратура под тепетата. Инцидентът е станал по светло, в 20, 30 ч., на около 300-400 м от летището. Някои изпращачи са снимали с телефоните си и са качили клиповете в социалните мрежи.

"Ще се свържем с тях и ще ги помолим да ни предоставят видеата", заяви пред "24 часа" военноокръжният прокурор полк. Димо Бъчваров. По думите му днес се прави дневен оглед на разбития хеликоптер. Започват и разпити на очевидци. Пак днес ще бъде извършена аутопсия на загиналите пилоти капитан Пламен Панталеев и капитан Стоян Неделчев. 

Вертолетът е паднал на около 300-400 м от летище Пловдив
Вертолетът е паднал на около 300-400 м от летище Пловдив
 

"Законовият срок за разследването е 4 месеца. Основните версии са две - технически проблем с вертолета или пилотска грешка. Втората е по-малко вероятна, тъй като и екипажът е бил много опитен", каза полк. Димо Бъчваров. 

Авиобаза Крумово, откъдето е падналият вертолет
Авиобаза Крумово, откъдето е падналият вертолет

До 2 ч. снощи дежурен следовател и прокурор от военната прокуратура са били на местопроизшествието. След срещата с командването на авиобаза Крумово, откъдето са загиналите пилоти, министърът на отбраната Красимир Каракачанов също е отишъл на мястото на инцидента.