Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ако нещо не го разбираш или не си информиран достатъчно или най-вече си дезинформиран, винаги се чувстваш застрашен като БАЛГАРИН И ПАТРЕОТ. Започаш да трепериш от страх да не ти посегнат в прекия и преносен смисъл и ЗА ДА СЕ УСПОКОИШ ЗАПОЧВАШ ДА ИГРАЕШ ХОРО. Има няма повод, хорото се е превърнало в антидот на разума у някои българи. Точно както при примитивните племена в Папуа Нова Гвинея и на други уютни места, определени социуми, танцуват племенни танци, за да се откроят от останалите диви племена с някои свои племенни специфики. Някои изцъклят очи и плезят езици други издават страшни звуци, трети размахват заплашително ръце и пръчки....

При нашето племе, задължително при играенето на хоро е да се увиеш в българското знаме или да го развяваш. Не знам точно какво значи това със знамето – но от страни излгежда, че тези хора са си присвоили всеки аспект на това, което не трябва да бъде патриотизмът. "Играели хоро за България!" Сериозно? И България направо се надигна и стана богата и цивилизована благодарение точно на вас, хоротропковците! Не знам как не се усещат тези хора. Няма значение, дъжд, сняг, или място – важно е непрекъснато да се играе хоро, а също и огромни групи хора да се насърчават и поздравяват за това, че някъде се играе хоро. Като че ли хорото е висша форма на националното ни достижение. Хорото в последните години се превърна и в примитивна форма на даване и на политически послания --дали с/у Истанбулската конвенция, дали срещу гей прайда, дали с/у ЕС и НАТО... хорото се е превърнало в мегафон на един ретрограден и примитивен социален глас на една доста тъжна българска прослойка.

Хорото срещу гейовете, джендърите и цивилизования избор на демокртичните държави по отношение на ЛГТБ обществото, хорото за „традиционното българско семейство,” хорото за това да се била върнела „дъгата на децата.” Сериозно? Не знам кое повече ме вбесява в това – наглостта, глупостта или агресията... Всъщност и трите!

*Коментарът е от фейсбук!