Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Младен Маринов СНИМКА: Архив
Младен Маринов СНИМКА: Архив

Владимир Пелов е бил прострелян четири пъти, единият изстрел е бил в главата. Това стана ясно от изказване на главният секретар на МВР Младен Маринов пред депутати в парламента. Той бе извикан в Народното събрание по повод убийството на избягалия затворник Владимир Пелов в Ботевград, за да информира народните представители за случая.

"Ще ви запозная в рамките на това, което ми позволява закона, защото по случая се води досъдебно производство и продължават оперативно-издирвателните действия. На 5.06 в 23:02 минути в оперативен дежурен център на Областна дирекция на МВР- София е получено съобщение от анонимно лице, което съобщава, че мъж на 39 г. от гр. Ботевград е прострелян и транспортиран до спешния център в болницата на града. Незабавно са организирани действия на полицията. Местопроизшествието е посетено от оперативна-разследваща група от МВР- София. Започнат е оглед и се установило, че на бул. Трети март е открит труп на мъж с огнестрелни рани. При първоначалния оглед на трупа, а по-късно и при експертиза, се установи, че същият е отклонилият се от наказание лишаване от свобода - Владимир Пелов Стефанов. Следвано с четири огнестрелни рани, от които три са в десния крак и една в областта на главата. На местопроизшествието са намерени три броя огнестрелни оръжия - Валтер, Макаров със заличени номера и такъв ТТ. И гилзи от различен калибър", заяви Маринов.

"Иззети са обтривки за барутни частици от трупа на Пелов. Пострадалото лице, за което е получена предварителната информация, е транспортирано в Пирогов с две огнестрелни рани в областта на корема. Извършена му е животоспасяваща операция и е в отделение "Реанимация" на Пирогов. В следствие на тези действия са се събрали множество граждани и се е създало напрежение, защото не е имало информация какъв точно е случая и различна информация се е носела за пострадалия. Наложи се спешно да се изпратят сили, за да не се допусне саморазправа и да се възстанови обществения ред. Взети са барутни натривки от лицето настанено в Пирогов. Беше извършена проверка за евентуални лица, свидетели в жилищни сгради в близост до местопроизшествието, и на тези, които са посочени за лица, които имат данни за извършеното престъпление", допълни Маринов.

"На територията на Ботевград се провеждат следствия. Има и ще останат на територията полицаи. Има образувани две досъдебни производства по случая Пелов. По отношение на сигналите, които сме получавали - сформираният щаб е реагирал на всички сигнали. Те са проверявани с всички възможни законови способи. По повод сигнали - на 2 юни беше проведена специализирана операция. Специални части провериха сграда. Лицето не беше намерено. Всички сигнали са проверявани. Това е, което мога да съобщя", каза още главният секретар на МВР.