Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Владимир Кузов
Владимир Кузов

Партийният шеф в район “Оборище” изгонен от партията след разкритието на “24 часа”, че е приел осъдения за педофилия бивш депутат от “Атака”

Нелегитимен член на ДПС се оказа бившият депутат от “Атака” Владимир Кузов. Това обяви партийният лидер Мустафа Карадайъ.

ДПС свика извънреден брифинг заради партийното членство на Кузов във вторник. Че бившият депутат, който е осъждан, е член на ДПС, разкри “24 часа” в края на седмицата. Потърсен за коментар тогава той заяви: “ДПС е либерална партия и затова избрах да стана неин член”.

Кузов стана известен през 2005 г. като депутат на “Атака”. Тогава срещу него бе повдигнато обвинение за

склоняване на

напълнолетен

към блудствени

действия

По-късно бе осъден условно, но след като присъдата му изтече, той се води реабилитиран пред закона. И до днес твърди, че е невинен.

След делото Кузов призна, че е хомосексуалист, и имаше амбиции в политиката. Беше кандидат за президент на последните избори през 2017 г., но ЦИК не го регистрира, тъй като нямаше 2500 коректни записа в подписката си.

В ДПС разбрали от “24 часа”, че “лице, което е осъждано за педофилия, е прието в партията”, обясни Карадайъ вчера.

“Ние изповядваме общочовешки и общоевропейски ценности. Компромиси с тях не правим”, отсече той.

В понеделник е имало събиране на областния съвет на ДПС в София заради членството на Кузов, каза Карадайъ. Проверка показала, че с приемането на бившия депутат е нарушен уставът на ДПС.

“Областният съвет реши:

издадената в

нарушение

членска книжка

е невалидна

и Владимир Кузов не е легитимен член на ДПС”, прочете решението Карадайъ.

Заради членството на Кузов е освободен шефът на партийната структура в район “Оборище” Антон Тепавичаров. Той е изключен от ДПС.

Вчера преди заседанието на Централното бюро на ДПС пък е получена оставката на областния председател на София-град Нихат Кабил. Той също е бил

освободен от

длъжност с

решение на

бюрото

“Уставът на ДПС и всички програмни документи и решения на партията са задължителни за всички членове, и следва да се спазват.

При нарушения се налагат наказания. С това този въпрос за нас е приключен”, категоричен бе лидерът на ДПС.

Нихат Кабил
Нихат Кабил