Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Момент от масовия бой на кръстовището на бул. "Владимир Вазов" и ул. "Поп Груйо" Кадър: Фейсбук/Kiril Georgiev
Момент от масовия бой на кръстовището на бул. "Владимир Вазов" и ул. "Поп Груйо" Кадър: Фейсбук/Kiril Georgiev

"Спирам на светофара с приятелката ми в колата и виждаме един полудял кон, който препуска по бул."Владимир Вазов". Каруцата беше счупена, а конят тичаше срещу нас". Това разказа пред "24 часа" пострадалият Цветан Петров от масов бой посред бял ден, в неделя, на оживено кръстовище в София.  Мъжът е бил с приятелката си. 

Каруцата удря колата им като нанася сериозни щети на бронята. 30-годишният Цветан слиза, за да види какво се е случило, когато вижда как мъж от ромски произход тича след каруцата. Казал на приятелката си да се заключи в колата и да се обади на тел. 112.

"Видях циганина да тича след каруцата, казах му да спре да изясним щетата, но той изобщо не ме чу и почти веднага ме нападна. После дойдоха още двама, след това четвърти с метално оръжие и вече трябваше да се защитавам. Намерих една верига почнах да удрям по тях, докато се обърна бяха 2 пъти повече и отнасях отвсякъде удари. По едно време усетих много сериозен удар по главата, паднах и изгубих съзнание. Имаше двама българи, които се опитаха да помогнат. Докато се осъзная едно от момчетата каза да се качвам в колата и да тръгвам, защото идват още цигани", разказа за "24 часа" потърпевшият Цветан. 

Действието се развило в рамките на 15-20 минути. Приятелката на младежа веднага звъни на 112, след това още 3 пъти по време на самия бой, но патрулка не идва.

"Качих се в колата и тръгнах към нас. Първоначално заради адреналина нищо не усещах, но след това осъзнах колко рани имам. Имах кръв отзад на тила. Има и втора рана на много опасно място - близко до сънната артерия", обясни той.

Линейка пристига вече на адреса, на който живее Цветан, където оказват първа медицинска помощ на момчето.

"На главата не е толкова страшно - само подутина и рана с диаметър около 4 см, но имам няколко шева по врата. Освен това имам натъртвания на прешлените долу на кръста, вчера беше мн трудно да се движа, днес съм на болкоуспокояващи. До няколко дни ще се възстановя надявам се, за да мога да си върша ежедневните задължения", оптимист е Петров. 

"Откараха ме до ИСУЛ заради шевовете на тила. След това от полицията ни взеха показания, а с моята приятелка разпознахме двама от нападателите", каза още пострадалият.

В даден момент нападателите са се приближили до колата, което позволило на приятелката на Цветан да ги види отблизо и след това заедно с потърпевшия да разпознаят двама.

"Беше безмислено това да се води, просто исках да въведем щетата. Те започнаха всичко, нямам никаква вина", заяви 30-годишният мъж.

До момента полицията е задържала двама от побойниците.

През средата на изминалия месец при друг случай на саморазправа мъж, отново от ромски произход, наръга младо момче в тролей в столицата. Тогава пострадалият претърпя операция, а нападателят е под домашен арест.