Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

58 години след като Франк Синатра за първи път изиграва ролята на култовия бандит Дани Оушън, и 11 години след като Джордж Клуни за последно се превъплъти в същия образ, на големия екран дебютира и заема мястото на героя неговата сестра в лицето на Сандра Бълок.

Актрисата влиза в главната роля на Деби Оушън в новия филм "Бандитките на Оушън" (Ocean's 8), като оглавява престъпен отряд, сформиран изцяло от дами в този изцяло женски спиноф.

Режисьор на лентата е Гари Рос ("Игрите на глада"), който е и сценарист наравно с Оливия Милч. Той сяда в стола на Стивън Содърбърг, който този път се изявява само като продуцент, заедно с Джордж Клуни и Сюзън Екинс. Музиката е дело на Даниел Пембъртън, отговорен за силния саундтрак на филма на Гай Ричи "Крал Артур: Легендата за меча".

В Холивуд отдавна подгряват зрителите за "Бандитките на Оушън". Някои кинокритици обаче остават скептични и гледат на продукцията просто като продължение на култовата трилогия на Содърбърг, която пък сама по себе си е съставена от римейк и две продължения на оригиналния филм на Луис Майлстоун от 1960 г. Историята пък е вдъхновена от известния високотехнологичен обир в Бринк'с Секюрити Билдинг в Бостън от 1950 г.

Съвсем естествено е желанието на продуцентите да поднесат изпитания вече материал по нов начин, тъй като последният филм от 2007 г. "Бандата на Оушън 3" отчете приходи от $311,7 милиона при бюджет от $85 милиона.

И какъв по-хитър ход (без значение колко правилен) от това да феминизират историята.

Така докато преди повече от половин век звездите на големия екран бяха Франк Синатра, Дийн Мартин, Сами Дейвис-джуниър и Питър Лоуфърд, а през 2001 г. тяхна бодра смяна станаха Джордж Клуни, Брад Пит, Мат Деймън, Дон Чийдъл, Кейси Афлек, Скот Каан, Елиът Гулд, Карл Райнър, сега дойде ред на ново поколение нежни наследнички.

Пред камерата в престъпната осморка се изявяват редом със Сандра Бълок също така двуктратната носителка на "Оскар" Кейт Бланшет, Ан Хатауей, която също може да се похвали с такъв приз, музикалната звезда Риана, Сара Полсън, Хелена Бонъм Картър, Минди Кейлинг и Нора Лъм (известна като Окуафина).

Още при старта на проекта стана ясно, че ще се направи връзка от бандата на Дани Оушън към тази на сестра му Деби чрез кратка намеса в лентата и на Мат Деймън чрез завръщането му към неговия герой Лайнъс Колдуел.

В края на миналата година обаче над 16 500 души се подписаха в онлайн петиция за премахването на неговите сцени от филма. Искането им идва в пика на скандала "Уайнстийн" и е реакция на изказването на актьора тогава, че Холивуд все пак не е гнездо на масови сексуални посегателства и че трябва да се прави разлика между изнасилване и опипване. Засега обаче името на Деймън все още фигурира в актьорския състав на продукцията.

Сюжетът на "Бандитките от Оушън" проследява излизането от затвора на Деби, която скоро след като вкусва свободата, започва да планира обир на безценна огърлица и то по време на прочутото събитие “Мет Гала” в Ню Йорк. За целта обаче героинята на Бълок има нужда от специален екип и така за отрицателно време тя сформира ударната група. В образа на нейната дясна ръка Лу влиза Кейт Бланшет.

Спокойно може да се каже, че както Бълок изземва функциите на героя на Джордж Клуни, така Бланшет заема мястото на Брад Пит като Ръсти Райън в трите филма. Лу е за Деби това, което бе Ръсти за Дани - най-верният приятел и съучастник в престъпните схеми.

Певицата Риана се превъплъщава в ролята на компютърен хакер Девета топка, която е представена така:

- Как се казваш? - пита Деби.

- Девета топка - отговаря тя.

- Какво е истинското ти име? - настоява Деби.

- Осма топка.

Хелън Бонъм Картър играе Роуз, стилист с афинитет към шапките и други полезни умения, а Ан Хатауей се изявява като почитателката на скъпи огърлици Дафне, която познава добре големите ценители и набелязва мишената на обира. Окуафина е Констанс, която има феноменална дарба на улична джебчийка, Минди Кейлинг е Амита - експерт по бижута, а Сара Полсън е Тами - майка от предградията, изоставила престъпленията зад себе си, която има нужда от доста увещаване, за да се върне към старото си Аз.

Звездният каст се допълва от имената на Кейти Холмс, Дакота Фанинг, Джеймс Кордън, като с епизодични участия се записват и Ким Кардашиян, нейната сестра и супермодел Кeндъл Дженър, ангелът на Victoria's Secret Адриана Лима, тенис звездите Мария Шарапова и Серина Уилямс. Филмът ще е кинодебют за бившия член на One Direction Зейн Малик.

Премиерата на "Бандитките на Оушън" е на 15 юни.