Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Румен Радев, Десислава Радева и Илияна Йотова
Румен Радев, Десислава Радева и Илияна Йотова

След странното съвпадение на модела и цвета на роклите на Десислава Радева и Илияна Йотова на честването на 3 март сега очевидно протоколът беше съгласувал дрехите на двете дами.

Радева избра яркочервена рокля до земята за приема на президента Румен Радев по повод 24 май в Националния исторически музея.

Йотова пък беше в черна рокля до под коленете.

Празникът на българската писменост и култура събра хора на изкуството в "Бояна".

"Духовността и знанието в България изживяват тежки времена". Това заяви президентът на Република България Румен Радев в приветственото си слово на традиционния прием в Националния исторически музей по случай Деня на славянската просвета и култура и славянската писменост, на който той и съпругата му Десислава Радева са домакини.

“За втори път имам честта да бъда домакин на приема по повод 24 май. Този най-съкровен за всеки българин празник. Приемам това домакинство като символично, защото буквите, езикът и културата са наш общ дом. Днес тук са едни от най-видните наши учени, артисти, писатели, художници, музиканти, поети, творци и журналисти. Щастлив съм да видя сред вас и стотици български учители, от които започва пътят към знанието на всеки от нас.

Духовността и знанието в България изживяват тежки времена. Често недооценени и обидно третирани. Но на вас се падна отговорната мисия да ги пренесете през тези изпитания. Благодаря на всички вас - хората на просветата и знанието. Благодаря, че сте тук тази вечер. Ваше е призванието да бъдете будителите на българския народ, да съхран една вековна култура и да я обогатите с таланта и труда си. Поклон пред вашите усилия! Честит празник на всички”, заяви президентът в приветственото си слово.

Министърите от кабинета “Борисов 3” не дойдоха на събитието. Самият премиер Бойко Борисов пък е на посещение при папата във Ватикана, заедно с македонския премиер Зоран Заев.

На приема присъстваха лидерът на БСП Корнелия Нинова и червените депутати Драгомир Стойнев и Весела Лечева, зам.-председателят на парламента Явор Нотев. Експремиерът Огнян Герджиков също бе сред гостите, заедно с бившия министър на здравеопаването Илко Семерджиев. Президентът (1997-2002) Петър Стоянов също бе сред гостите. Приема уважиха и представители на Българската православна църква.

Бяха и много културни дейци и творци, сред които бе и художникът Иван Яхнаджиев, актрисата Гинка Станчева, Николай Априлов и др., както и абитуриенти.

Илияна Йотова  СНИМКИ: Десислава Кулелиева
Илияна Йотова СНИМКИ: Десислава Кулелиева

Искра Радева, Янка Такева
Искра Радева, Янка Такева

Благовест Сендов, Петър Стоянов и Огнян Герджиков също са част от гостите.
Благовест Сендов, Петър Стоянов и Огнян Герджиков също са част от гостите.
Иван Яхнаджиев
Иван Яхнаджиев
Дует Ритон
Дует Ритон

Искра Радева и Янка Такева
Искра Радева и Янка Такева