Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Радев (най-вдясно) - син на президента на България Румен Радев, на трибуните на “Местая” по време на мача на “Валенсия” срещу “Ла Коруня”.  СНИМКА: GLOBALPREMIERSOCCER
Георги Радев (най-вдясно) - син на президента на България Румен Радев, на трибуните на “Местая” по време на мача на “Валенсия” срещу “Ла Коруня”. СНИМКА: GLOBALPREMIERSOCCER

Синът на президента на България Румен Радев - Георги, е на лагер в испанския “Валенсия”. Той попадна в селекция от обещаващи играчи от България, Гърция и Кипър, която тренира и играе контролни мачове в Испания. Елитният сборен отбор от момчета до 15 г. от събота се готви на базата на “Валенсия”.

В групата попаднаха две български момчета - Георги Радев и Калоян Истилянов. Те тренират в академията “Бароко Спорт”, която от 2017 г. обяви сътрудничество с “Валенсия”. Синът на президента е сред отличаващите се футболни таланти в академията, която провежда заниманията си в едноименния комплекс до УНСС в София.

Достигането до тренировки във “Валенсия” означава, че Георги Радев и другите селектирани момчета от Югоизточна Европа ще бъдат следени в бъдеще време от скаути, работещи за Global Premier Soccer. Това е компания, сключила редица партньорства във футбола.

Именно посредством нея е направено и сътрудничеството между “Бароко Спорт” и “Валенсия”. Селекции ходят на сходни кампове и в школи в Гърция и Кипър. По програмата за елитни футболисти таланти от различни региони са следени изкъсо от мрежа от скаути и след време имат шанс да заиграят в някой от асоциираните клубове. Като част от кампа в бившия клуб на Любослав Пенев Георги Радев, Калоян Истилянов и останалите селектирани бяха на трибуните на стадион “Местая” за последния мач на “Валенсия” от Примера дивисион за сезона - победата над “Ла Коруня” с 2:1.