Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

НАЧАЛО: Марияна и Матеус са щастливи в сватбения си ден преди седем години.
НАЧАЛО: Марияна и Матеус са щастливи в сватбения си ден преди седем години.

В Белград я определят като вечно усмихната модна икона, в Германия като фаталната жена в живота на футболния треньор Лотар Матеус, в Лондон е изгряваща звезда. Бившата съпруга на селекционера на националния ни отбор по футбол Марияна Матеус изминава дълъг път от малкото селище Врбас, когато майка й едва не умира при раждане, през две пищни сватби, последвани от шумни разводи, тумор на яйчниците до първите страници на списанията. Освен петгодишната връзка с Лотар Матеус, 39-годишната сръбкиня има зад гърба си брак и три деца от известния милионер в западната ни съседка Миодраг Костич. За първи път известната сръбска дизайнерка Марияна Матеус дава интервю за български вестник.
"В цяла Сърбия и Германия за мен говорят, че съм станала известна заради интимните си връзки. Какво да направя, като харесвам успели мъже? Трябва ли да се чувствам виновна, че съм била женена за богаташи? Да, те са ми помагали и финансово, не го крия. Но много неща съм постигнала сама. Все пак зад всеки успял мъж стои успяла жена, нали така?", риторично започва разговора Марияна Матеус и добавя, че е запазила фамилното име на футболиста, защото именно с него става известна в модните среди.

Лотар и Марияна се запознават преди седем години. По това време той е треньор на "Партизан" Белград.
"Не се интересувах от футбол, преди да го срещна. Запознахме се на парти, а аз не знаех как се произнася името му. Лотар знае как да спечели една жена. Винаги на срещите ми подаряваше цветя. Веднъж обядвахме в Калемегдан и тогава усетих, че искам да обичам този човек цял живот. Предложи ми брак, докато пътувахме с хеликоптер над Манхатън. Наистина вярвах, че това е любов завинаги, но не се получи", признава Марияна.
Пет години животът й се разкъсва между Белград, Будапеща и Залцбурц. След като напуска "Партизан", Матеус е треньор на националния отбор на Унгария, а след това на "Ред Бул" Залцбург. Заради трите си деца и работата си като дизайнер сръбкинята не успява винаги да е до съпруга си.
"Всичките пътувания, партита, интензивния начин на живот на Лотар ме умориха. Малко преди да се разведем лекарите ми откриха тумор между яйчниците и дебелото черво. Дълго време не се знаеше дали е злокачествен. Заболяването ме накара да преразгледам живота си. Тогава си дадох сметка, че с Лотар вече не се обичаме. Слава Богу, нещата, поне здравословно се оправиха", разказва сръбкинята.
По това време Марияна разбира за извънбрачната авантюра на Матеус с руския модел Лиляна.
"Не е вярно, че Лотар е срещнал Лиляна, докато съм лежала в болница за операцията от тумор, както преди време написаха немските вестници. Истината е, че Лиляна и Матеус са започнали да се срещат три месеца след това, нещата между нас вече приключваха, но все още бяхме женени. Плаках, когато разбрах за връзката му с Лиляна. Всяка раздяла е трудна и ми беше тежко. Въпреки това с Лотар останахме приятели. Уважавам го за това, че обяви публично отношенията си с Лиляна чак след официалния ни развод", казва бившата съпруга и добавя: "Разводът с Лотар остави белег в душата ми, но продължих напред. С него имахме прекрасни моменти, успяхме да се разделим цивилизовано. Любовта просто си отиде. Имахме различни приоритети. Той не може да е сам. Затова има нужда от жена, която винаги да е там, където е той. За добро или лошо, аз не успях да бъда тази жена."

Според медиите в Германия и Белград Лотар е олекнал с няколко милиона след развода си с Марияна.
"Не обичам да говоря за пари. Говореше се, че съм взела милиони, а заглавията "На Лотар развода му излезе скъпо" са ужасни. Да, в емоционален смисъл по някакъв начин той е по-беден след тази раздяла. Лотар е наясно с това, което изгуби. Точна цифра няма да кажа", категорично отказва да говори за издръжката си дизайнерката.
След раздялата Марияна и Лотар се чуват често по телефона. Нещо повече, през лятото на тази година настъпва срив в отношенията между селекционера и сегашната му любима. Лиляна, която е 25 по-млада от Матеус, е щракната да се целува с италиански милионер на яхта. Тогава Лотар се среща с Марияна и според слуховете треньорът иска прошка от бившата си жена.
"В течение съм за живота на Лотар, знаех и за проблемите му с Лиляна през лятото, когато бяха на крачка от развод. Той осъзнаваше, че нещата не вървят и искаше да продължи напред, но никога не е ставало въпрос да се съберем отново. В момента са заедно и само бъдещето ще покаже какво ще стане. Важното е, той да е щастлив. Лотар наистина обича Марияна. Преди време грешно ме цитираха, че тя е използвачка. Не я познавам добре, за да определям. Просто в тази връзка Лотар обича повече и е готов на всякакви компромиси", анализира отношенията на Лиляна и Матеус дизайнерката.
Според бившата съпруга треньорският пост на Лотар в България му се отразява положително. Матеус прекарва 16 месеца като безработен и сега е вложил цялата си енергия за подготовката на националния ни тим, убедена е бившата му жена.
"Лотар е човек, който обича удоволствията и нощния живот, но щом стане въпрос за работа, не търпи компромиси. Не се интересувам от футбол, от вас научих, че момчетата ви често се забъркват в любовни скандали. Това е нещо, което Лотар не понася! И на него му се е случвало, затова най-добре знае колко е вредно за играта на терена", разказва Марияна. Според нея Матеус го очаква добро бъдеще в България.
"Българите и сърбите сме много близки по манталитет, ние сме сърдечни хора. Във футбола е нужно да играеш със сърцето си. Лотар успя да мотивира отбора на "Партизан", защото ги накара да повярват, че могат да побеждават. Той усети сръбския нрав много бързо. Хареса му и животът тук, точно затова и смятам, че ще успее в България", убедена е Марияна.

Марияна Матеус се омъжва на 19 години, на 39 има 3 деца, модна империя зад гърба си и два развода, от които и най-малката подробност става публично достояние. Преди няколко месеца издава и книга. Тя не е автобиографична, въпреки че се разказва за най-трудните моменти в живота й - болестта и развода с Лотар. Марияна признава, че е употребявала наркотици в баровските заведения на Сен Тропе. Признава, че това е неизбежно за момиче от беден град като нейния, което усеща вкуса на луксозния живот.
"Винаги съм знаела, че родният ми град е само междинна стъпка. Беше ми тясно там, не се чувствах добре. Спомням си първия път, когато майка ме заведе в Белград. Сякаш бях попаднала в центъра на Вселената", спомня си детството Марияна. Още като ученичка тя среща първия си съпруг - сръбския милионер Миодраг Костич. По това време той е сгоден за друга.
"Борих се да не го обичам. Мислех, че тръпката между нас ще отмине. Бягах от обвързаните мъже, а той беше един от тях. Никога не съм искала да играя ролята на любовница. Макар да бях само на 17, гледах трезво на нещата. Мислех, че авантюрата ни е временна и той няма да остави приятелката си. След няколко романтични уикенда и двамата разбрахме, че няма връщане назад и останахме заедно." Следва една от най-пищните сватби, които Белград е виждал, и три деца - Даяна, Александра и Ангел. След осем години брак Марияна разбира, че съпругът й я лъже.
"В един момент си дадох сметка, че има още един човек в брака ни. Отидох при родителите си и казах, че искам да се разведа. Тогава майка ми ме разубеди. Вече имах две деца, бях още млада и нямах смелост да продължа напред. Поговорих с Миодраг, а той се закле, че няма извънбрачна връзка. Останах при него. Забременях със сина ни Ангел и това бяха най-хубавите месеци в живота ми. Закрепихме брака си, но временно. Накрая просто не бях щастлива и се разведохме. В онези времена преди десет години бях една от малкото разведени жени с три деца."
След два финансово осигурени развода и блестяща кариера в модния бизнес Марияна се нарежда сред най-богатите жени в Сърбия. Според нея хората в родината й не вярват, че човек може да изкара пари, като работи по 16 часа на ден.
"Сърбите чуха много лъжи през годините от политици, бизнесмени. Тук никой не вярва в честното забогатяване. Доколкото знам, и при вас в България е така. За добро или лошо имаме обща съдба."

Съпруга номер 1

Лотар Матеус е известен ценител на жените в цял свят. Има четири брака и три деца. С първата си съпруга Силвия се запознава пред 1981 година. Двамата имат две дъщери - Алиса, която е на възрастта на сегашната съпруга на Лотар и Виола - на 22 години. Силвия и Лотар се разделят след 10-годишен брак, защото съпругата му научава, че Матеус чака дете от швейцарския супермодел Лолита Морена, която е следващата му жена. Самата Силвия днес не желае да обели и дума за бившия си съпруг. Единственият й коментар бе изтръгнат преди няколко години и не бе хич ласкав: "Повечето футболисти живеят в ограничен свят. Чисто физически са във форма, но духовно са напълно изостанали!"

Съпруга номер 2

ВТОРАТА съпруга на футболиста Лолита Морена го изоставя заради бохемския му начин на живот.
"Разделих се с Лотар през 1999 г., защото е безотговорен. Все още мисли като дете. Крайно време е да порасне. Отгледах сина ни Лорис съвсем сама. Лотар е лош баща. Дори не си прави труда да купи подарък за сина си на Коледа или поне да му напише писмо за рождения ден. Изобщо не го е грижа за нашето дете", разказва 49-годишната Лолита пред в. "Билд".

Съпруга номер 4

СЕКСАПИЛНАТА рускиня Лиляна успява да омае бившия футболист само за няколко месеца още докато той е женен за Марияна. Цяла Германия е шокирана от разликата в годините - само 26. Двамата се вземат на пищна церемония в Лас Вегас. Скарват се само след два месеца, но после се събират отново. Според мнозина Лиляна се възползва максимално от популярността на съпруга си. Украинката

 

Силвия Матеус
Силвия Матеус
Лолита Морена
Лолита Морена
Кристина - Лиляна
Кристина - Лиляна