Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Радослава Ненова Кадър: Би Ти Ви
Радослава Ненова Кадър: Би Ти Ви

"Когато има хора, като Боян Петров, няма невъзможни неща в дипломацията", казва министърът на външните работи Екатерина Захариева и допълва, че се възхищава от Радослава Ненова и от силния й характер. "Само жена като нея може да бъде с мъж като Боян Петров“, казва Захариева в ефира на Нова тв.

След като издирването на българския алпинист завърши неуспешно Ненова иска да види дневника на Боян, за да направи книга за него. „Исках да намеря и фотоапарата му, но това е много по-трудно", казва тя. Не желае да има траур или черни ленти за Боян Петров. "Помолих ги да сложат българското знаме и неговия портрет. Искам да остане като една легенда, като нещо красиво“, казва Ненова.

„Може би сега е на правилното място, щом планината не ми го дава след всичките ми усилия.“ Най-много я тревожи мисълта, дали е бил уплашен и неспокоен в планината. В бъдеще смята ходи със сина си в Тибет, за да се срещне с Боян, а не за да скърби за него.

„Отнасяше се към планината, като към своя любима“, каза Ненова и допълва, че никога не е искала от Боян Петров да се откаже от експедициите.