Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ГРЕДА: Николай Николов директно заяви, че иска Пранди да остане начело на националите, но волейболните шефове предпочетоха Стойчев.
ГРЕДА: Николай Николов директно заяви, че иска Пранди да остане начело на националите, но волейболните шефове предпочетоха Стойчев.

КАКВА атмосфера ще завари Стойчев в националния, поне ако погледнем състава, който Силвано Пранди наложи?
Изказванията на Матей Казийски, Теди Салпаров и Владо Николов до момента бяха в стил "ако Радостин Стойчев не се съгласи, няма смисъл да се сменя Пранди". Състезаващите се в "Тренто" Цветан Соколов и Валентин Братоев на пръв поглед изглеждат облагодетелствани. Всички, които познават Стойчев, твърдят, че именно за Цецо и Вальо става най-трудно. "При Радо няма "мои момчета", важна е победата. За да предпочете Соколов или Братоев пред други, тези двамата трябва да са в пъти по-добри, за да няма съмнения относно избора му", обясняват близки до новия български селекционер.
От изказванията на някои сегашни национали се налага изводът, че те никак няма да се зарадват от избора на Стойчев.
"Лично аз искам Силвано Пранди да остане треньор на нациналния отбор", заяви директно централният блокировач Николай Николов след световното първенство. Още със завръщането си в националния тим след два сезона с контузии, бившият център на "Лукойл" Николов стана клиент на мениджъра на "Модена" Еудженио Голини. Карнобатлията има основание да желае оставането на Пранди. При италианеца на Николай Николов бе отредена ролята на несменяем титуляр. В момента Николов е състезател на италианския "Тонно Калипо" от Вибо Валентия. От пет кръга в Сериа А1 игра като титуляр в два. Според треньора на калабрийците Виченцо ди Пинто Николов още "навлизал в ритъм" след световното, имал и контузия. В момента Вибо заема 11-о място в класирането. При драматична победа в пет гейма над гранда "Сислей Тревизо" Николов реализира 5 точки и около 30% в атака. Определено дебютът на един от фаворите на Пранди в Италия не може да се определи като много успешен.
Сред останалите национали отношението към смяната на италианеца е различно. Още при старта на Световната лига на пейката трайно бяха закотвени блокировач номер едно от последното европейско първенство Виктор Йосифов и опитният Христо Цветанов. Наскоро съпругата на Цветанов даде доста подробно интервю за отношенията между съпруга й и Пранди. За разлика от Николай Николов Христо едва ли ще жали за смяната на италианеца. В момента пренебрегваният от Пранди блокировач е начело на руската Висша лига с отбора си "Локомотив-Изумруд" от Екатерининбург.
"Що се отнася до Виктор Йосифов, той е прекалено талантлив и работлив, за да се интересува от това кой е треньор. Момчето ни си върши работата", коментираха близки до състезателя представители на "Черно море БАСК" - клубът, който държи правата на Виктор. Йосифов също е дебютант в Серия А1, но след първите 5 кръга оглави класацията на топреализаторите при централните блокировачи. Той и отборът му "Рома волей" са на път да се превърнат в сензацията на първенството, като в момента заемат 4-то място.
Открито за оставането на Пранди се обявиха Светослав Гоцев и Константин Митев от "Пирин". "Руснаците освободиха Баньоли. При нас се надявам Пранди да остане", заяви Гоцев. И за него се заговори, че веднага след привличането му в националния е станал клиент на мениджър на "Модена" и му предстои преминаване в италиански клуб. Впоследствие Гоцев заяви, че наистина имало шанс да заиграе в Италия, но мениджър му бил Иван Сеферинов. Седмица по-късно, покрай отново раздухания скандал с трансферния процент на Матей Казийски, самият Сеферинов каза, че никога не е бил мениджър, защото нямал документ за такъв...

Случайно или не, но на заседанието на федерацията, на което за треньор бе избран Радостин Стойчев не присъстваха две емблечатични фигури - Борислав Кьосев и Любо Ганев. И двамата бяха сред най-големите поддръжници на Пранди и настояваха италианецът да продължи да ръководи отбора.

Каквото било, било. Ако се съди по работата на Радостин Стойчев в Тренто, времето на съмнения относно мениджърските поръчки в националния трябва да си отиде заедно с Пранди.

 

АС: Виктор Йосифов е топреализатор сред блокировачите в италианската Серия А1. За него няма значение кой треньор ще ръководи националния тим.
АС: Виктор Йосифов е топреализатор сред блокировачите в италианската Серия А1. За него няма значение кой треньор ще ръководи националния тим.