Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

НЕДОСТИЖИМИ: Казийски, Соколов и Радо Стойчев (отляво надясно) са недостижими на клубно ниво. Сега имат шанса да постигнат успехите си и с националния отбор на България.
НЕДОСТИЖИМИ: Казийски, Соколов и Радо Стойчев (отляво надясно) са недостижими на клубно ниво. Сега имат шанса да постигнат успехите си и с националния отбор на България.

Радостин Стойчев е новият треньор на националния отбор на България!

Случи се невероятното - федерация, фенове и специалисти са щастливи и на едно мнение! Стойчев е най-успешният българин-треньор на международната сцена през последните години. Без някой да му е дал нещо наготово. Възпитаникът на ЦСКА започна да трупа опит в руския гранд "Динамо" (Москва), а след това отиде в Италия и за няколко месеца превърна второразредния отбор "Тренто" в суперсила. Радо спечели всичко възможно - шампионата и купата на Италия, европейската шампионска лига на два пъти, световната клубна титла. И нещо много важно - от самото начало
основни фигури в отбора му бяха българи - Матей Казийски, Владо Николов. Всеки нов сезон Стойчев привличаше нов български талант в тима си - първо Цецо Соколов, после Вальо Братоев и Николай Учиков. Това допълнително го правеше близък на родните фенове. Силвано Пранди, напротив, така и не взе българин в Модена.

Сега в националния промени неминуемо ще има - и кадрови, и по отношение на подготовката. Като помощник остава Камило Плачи. Източници на "168 часа" споделиха, че се обмисля в щаба на националния отбор да влезе бившият капитан Пламен Константинов. Ако Радостин Стойчев направи това, този ход ще му спечели първата червена точка. Начинът, по който Пранди прогони Константинов от националния, предизвика доста негативни реакции. В момента бившият капитан на националите е треньор на турския "Зираатбанк" и от 8 мача има 8 победи. Още с дебюта си като треньор Пламен спечели Купата на Турция. Преди време той обяви, че му е рано за работа в националния тим, но остави впечатление, че най-голямата пречка за евентуално подобно решение е присъствието на Силвано Пранди. "С Пранди е абсурд!", отсече Гибона.

Ситуацията вече е променена и нищо не е невъзможно. Американците например назначиха за помощник-треньор капитана си отпреди година Том Хоф.
Открито се говори, че Радостин Стойчев ще предприеме кардинална промяна по отношение на разпределителския пост. Спрягала се идеята да бъде натурализиран бившият разпределител на бразилския национален отбор Рикардо Гарсия. Ако е вярно, със сигурност това няма да се хареса на младите българи, играещи на този пост. Преди да съдим, трябва да отчетем някои факти. Рикардо е на 35 години. И да бъде привлечен, ще е за един сезон. Но този сезон е изключително важен за Стойчев, защото от него се очакват експресни победи догодина - и в Световната лига, на Европейското първенство и на Световната купа, където трябва да се бори за олимпийска виза. Всеки, който е чел интервюта на Стойчев, знае, че за него победата е единственото важно нещо. Приказки като "подобрихме много играта, играхме добре, но нямахме шанс", изобилстващи в риториката на Пранди, при Радо не съществуват. Стойчев мисли като бразилец - загубата си е загуба, независимо след каква игра е дошла. И победата си е победа. Така че присъствието на гения Рикардо ще е моментна част от плана. Младите ни национали определено ще има какво да научат от бразилеца. Ако го научат добре, няма от какво да се притесняват. Много скоро те ща са на негово място. И то, дай Боже, на далеч по-престижен форум, какъвто са олимпийските игри в Лондон през 2012 г.
Едно е ясно - в националния отбор на България започва нова ера, която обещава да е от най-добрите!

НАПРЕД: Константинов жъне успехи в дебюта си като клубен треньор, но може би вече го чакат такива и на национално ниво.
НАПРЕД: Константинов жъне успехи в дебюта си като клубен треньор, но може би вече го чакат такива и на национално ниво.